Review Volkswagen sharan – Prețuri, motorizări, specificații, siguranță

Dă şi tu share articolului

Sunteți în căutarea unui vehicul pentru familie care să îndeplinească toate condițiile? Nu căutați mai departe de Volkswagen Sharan. Acest vehicul spațios și versatil cu șapte locuri a impresionat șoferii cu caracterul său practic, confortul și dotările de siguranță încă de la prima sa apariție pe piață în 1995. În această recenzie, vom examina mai îndeaproape toate aspectele, de la prețuri până la opțiunile de motorizare, pentru a vă pune în situația de a lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la faptul dacă aceasta este sau nu mașina potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Așa că puneți-vă centura și haideți să începem!

Introducere

Dacă sunteți în căutarea unui MPV cu 7 locuri spațios și practic, cu o reputație solidă, Volkswagen Sharan ar putea fi mașina potrivită pentru dumneavoastră. Este disponibil atât în versiuni pe benzină, cât și diesel, cu o varietate de opțiuni de motorizare din care puteți alege. Prețurile pornesc de la aproximativ 24.000 de lire sterline pentru modelul entry-level pe benzină, ajungând la puțin peste 30.000 de lire sterline pentru dieselul de top.

Când vine vorba de spațiu, Sharan este una dintre cele mai spațioase mașini din clasa sa – toate cele șapte locuri sunt de dimensiuni bune, iar spațiul pentru cap și picioare este suficient. Portbagajul este, de asemenea, mare, cu o capacitate de 850 de litri cu toate cele șapte scaune la locul lor. Dacă aveți nevoie de și mai mult spațiu, scaunele din spate pot fi rabatate pentru a crea o zonă de încărcare asemănătoare unei furgonete.

Pe șosea, Sharan este rafinat și confortabil, cu o direcție ușoară care îl face ușor de manevrat. Cu toate acestea, nu este deosebit de sportiv la condus – în schimb, dă prioritate confortului și practicii. Toate modelele sunt dotate standard cu transmisie automată.

Sharan vine bine echipat standard, cu dotări care includ aer condiționat, conectivitate Bluetooth și jante din aliaj. Nivelurile superioare de echipare adaugă dotări suplimentare, cum ar fi navigația prin satelit și tapițeria din piele. Siguranța este un alt punct forte – toate modelele vin cu șase airbaguri și control electronic al stabilității în standard.

Prezentare generală a modelului Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan este un MPV mare care a fost introdus în 1995. Se bazează pe platforma A a Grupului VW, pe care o împarte cu Seat Alhambra și Ford Galaxy. Sharan are șapte locuri, iar bancheta de pe al doilea rând poate fi împărțită în trei locuri individuale. De asemenea, are o banchetă pe rândul al treilea care poate găzdui doi pasageri.

Motoarele lui Sharan sunt toate cu patru cilindri turbo. Acestea includ un motor de 1,4 litri cu 148 de cai putere, un motor de 2,0 litri cu 201 cai putere și un motor diesel de 2,0 litri cu 236 de cai putere. Toate versiunile vin cu o transmisie automată cu șase trepte.

Sharan vine standard cu senzori de parcare față și spate, precum și cu monitorizare a unghiului mort. Printre dotările de siguranță se numără șase airbag-uri, controlul adaptiv al vitezei de croazieră și frânarea automată de urgență.

Specificații de design exterior

Volkswagen Sharan este un monovolum cu șapte locuri care se bazează pe SEAT Alhambra. Este o mașină mare și, ca atare, are mult spațiu la bord atât pentru oameni, cât și pentru bagaje. Designul exterior este conservator, dar elegant, iar interiorul este confortabil și bine finisat.

Când vine vorba de motoare, Sharan este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină și diesel. Cel mai puternic motor este o unitate turbo pe benzină de 2,0 litri, care produce 238 CP. Cu toate acestea, acesta nu este cel mai economic motor, așa că, dacă economia de combustibil este principala dumneavoastră preocupare, atunci ar fi mai bine să luați în considerare unul dintre motoarele diesel mai puțin puternice.

Siguranța este întotdeauna importantă, iar Sharan vine cu o serie de caracteristici de siguranță standard. Acestea includ șase airbag-uri, ABS cu asistență la frânare și ESP. Există, de asemenea, puncte ISOFIX montate pe toate cele trei rânduri de scaune, astfel încât să puteți instala cu ușurință scaune pentru copii, dacă este nevoie.

În concluzie, Volkswagen Sharan este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unui MPV mare, elegant, confortabil și sigur.

Specificații privind designul interior

Când vine vorba de designul interior al lui Volkswagen Sharan, există câteva puncte cheie care ies în evidență. În primul rând, Sharan vine cu mult spațiu pentru picioare și pentru cap pentru toți pasagerii. În plus, Sharan dispune de scaune confortabile care sunt perfecte pentru călătoriile lungi pe șosea. În cele din urmă, Sharan include o varietate de caracteristici de siguranță de ultimă generație, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure vehicule de pe piață.

Opțiuni și performanțe ale motorului

Noul Volkswagen Sharan este disponibil cu o gamă de patru motoare: două pe benzină și două diesel. Motorul pe benzină entry-level este o unitate TSI de 1,4 litri cu 140 CP, în timp ce motorul pe benzină de vârf de gamă este o unitate TSI de 2,0 litri cu 200 CP. Opțiunile diesel sunt o unitate TDI de 1,6 litri cu 115 CP și o unitate TDI de 2,0 litri cu 150 CP. Toate cele patru motoare sunt echipate standard cu tehnologia start/stop și cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, în timp ce motoarele 1.4 TSI și 2.0 TDI pot fi, de asemenea, echipate cu transmisia automată DSG cu șapte trepte de la VW.

În ceea ce privește performanțele, motorul 1.4 TSI este capabil să parcurgă distanța de la 0 la 100 km/h în 9 secunde, în timp ce motorul 2.0 TSI, care reprezintă vârful de gamă, poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 7,9 secunde. Motoarele diesel sunt puțin mai lente, dar oferă totuși cifre de performanță impresionante – motorul 1.6 TDI poate atinge 100 km/h de pe loc în 10 secunde, în timp ce motorul 2_ poate face acest lucru în 8,7 secunde Atunci când este cuplat cu cutia de viteze automată DSG, cifrele de economie de combustibil pentru toate cele patru motoare se îmbunătățesc cu aproximativ 3mpg față de cele obținute cu versiunile cu cutie de viteze manuală.

Noul Sharan este, de asemenea, disponibil cu tracțiune integrală 4MOTION pe anumite modele selectate – aceasta înseamnă că puterea poate fi trimisă

Caracteristici de siguranță și evaluări

Volkswagen Sharan are o reputație solidă în materie de siguranță și este cotat foarte bine de către organizațiile independente de siguranță. Designul său exterior ajută la protejarea ocupanților în cazul unei coliziuni, în timp ce interiorul său dispune de numeroase opțiuni de depozitare pentru a păstra bunurile în siguranță. De asemenea, Sharan vine cu o mulțime de caracteristici de siguranță standard, inclusiv șapte airbaguri, ABS cu EBD și asistență la frânare, puncte de fixare Isofix pentru scaunele pentru copii și Park Distance Control față și spate. Toate aceste caracteristici contribuie la a face din Volkswagen Sharan o alegere sigură și practică pentru familii.

Detalii despre fiabilitate și garanție

Volkswagen oferă o garanție excelentă pentru Sharan. Modelul de bază vine cu o garanție de trei ani/60.000 de mile de la bara de protecție la bara de protecție, în timp ce modelele SE și SEL au o garanție de cinci ani/60.000 de mile. Există, de asemenea, o garanție împotriva coroziunii de cinci ani/un număr nelimitat de mile.

Sharan are câteva opțiuni diferite de motorizare. Modelul de bază vine cu un motor turbo cu patru cilindri de 2.0L care produce 220 CP și 258 lb-ft de cuplu. Modelele SE și SEL vin cu un motor VR6 de 3,6L care produce 280 CP și 266 lb-ft de cuplu.

Sharan are câteva caracteristici de siguranță diferite, inclusiv controlul electronic al stabilității, airbaguri laterale tip cortină și tetiere față și spate.

Analiza prețurilor și a concurenței

Prețurile Volkswagen Sharan pornesc de la aproximativ 26.000 de lire sterline pentru modelul entry-level SE și ajung la peste 40.000 de lire sterline pentru vârful de gamă SEL. Acest lucru îl pune în fața unei concurențe dure, cum ar fi Ford Galaxy și Seat Alhambra.

În ceea ce privește motoarele, există trei motoare pe benzină și trei dieseluri din care puteți alege. Benzina entry-level este o unitate de 1,4 litri cu 148 CP, în timp ce vârful de gamă este un benzinar de 2,0 litri cu 201 CP. Există, de asemenea, două motoare diesel de 2,0 litri cu 148 CP și, respectiv, 187 CP, precum și un motor diesel mai puternic de 2,0 litri cu 237 CP.

Toate modelele sunt dotate standard cu tracțiune față, dar tracțiunea integrală este o opțiune pentru cel mai puternic model diesel.

Echiparea standard a tuturor modelelor include lumini de zi cu LED, jante din aliaj și faruri anti ceață, în timp ce modelele cu specificații mai ridicate primesc dotări precum navigație prin satelit, tapițerie din piele și faruri și ștergătoare automate.

Siguranța este asigurată de șase airbaguri, puncte de fixare Isofix pentru scaunele pentru copii pe toate cele trei locuri din spate și control electronic al stabilității cu control al tracțiunii.

Rezumat și gânduri finale

Pe măsură ce ne apropiem de finalul analizei Volkswagen Sharan, am dorit să vă oferim un scurt rezumat al gândurilor noastre și al concluziilor finale. În primul rând, Sharan este o alegere excelentă pentru familii sau pentru cei care transportă frecvent grupuri mari de persoane și au nevoie de un vehicul spațios și confortabil. De asemenea, este perfect pentru călătoriile cu mașina, datorită economiei impresionante de combustibil. Prețurile pentru Sharan pornesc de la aproximativ 27.000 de lire sterline, ceea ce nu este prea rău dacă luăm în considerare toate cele

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment