Review Router TP-LINK Gigabit Archer C80 Dual-Band, păreri, impresii

Dă şi tu share articolului

Astăzi vom trece În revistă un router foarte interesant de la TP Link care m-a surprins. Este vorba despre modelul Router wireless TP-LINK Gigabit Archer C80 Dual-Band.

Poate că acum de 15 ani TP Link nu suna că un producător spre deosebire de Tenda, sau D-Link sau ASUS, nu este deloc așa cei de la TP Link fac o treabă extraordinară și sunt maeștri când vine vorba de routere wireless.

TP Link este un producător de routere popular in România. De ce am ales un Router TP-LINK Gigabit Archer C80 Dual Band?

În primul rând alegerea unui router uneori destul de complicată de aceea cele care suportă viteze gigabit și să fie și dual-band. Trăim în era tehnologiei și foarte mulți dintre noi avem plăci de rețea gigabit și abonamente de internet mari. Din acest motiv trebuei să alegem în consecință.

Design Router wireless TP-LINK Gigabit Archer C80 Dual-Band.

la capitolul design hotelul TP Link gigabit Archer C 80 dual band nu are un deisgn special precum alte routere care aduc a OZN-uri, însă acesta este dreptunghiular și dispune de 4 antene nedetașabile.

Oferă un semnal puternic grație celor patru antene și tehnologiei beamforming care concentrează puterea pe anumite antene care sunt mai aproape de dispozitivul dvs concentrând semnaul pe acestea. Practic are o eficienta crescuta pentru distributia semnalului Wi-Fi.

Funcția Smart Connect.

Această funcție este utilă pentru router ajutându-l sa schimbe automat conexiunea fiecarui dispozitiv pe cea mai buna banda Wi-Fi disponibila, in timp ce functia Airtime Fairness impiedica dispozitivele mai vechi sa incetineasca reteaua. Eu am testat asta și pot să spun că își face treaba foarte bine, nu există lag.

Ei bine cei de la TP-LINK vin și celebra tehnologie MU-MIMO. Ca și standarde WI-FI acesta este dotat cu IEEE 802.11a/n/ac 5 GHz și IEEE 802.11b/g/n 2.4 GHz. Poate emite pe frecvențe de 2.4 Ghz și 5 GHz.

Are 4 porturi LAN și bineînțeles un port WAN. Din păcate nu dispune de USB-uri. Știu pentru cei care folosesc un server FTP sau transferuri de fișioere un USB era foarte folositor dar în acest model din păcate nu există.

Ratele de transfer WIFI pentru acest router sunt 1300 și 600 mbps/s .

Archer C80 este dotat cu aplicatii care iti permit personalizarea retelei:

O altă funcție destul de interesant o reprezintă controlul parental. Controlul Parental blochează blochează conținuturile nepotrivite și de asemenea poți seta cât pot sta copiii online.

Rețea Viziatori. – destul de interesantă atunci când vine cineva în vizită și nu dorești să îi dai parola WEP-ul routerului și poți crea suplimentar o rețea separată pentru vizitaotri (guests) pentru a-ți proteja și securiza intimitatea. Astfel ei se vor conecta la o altă rețea suplimentară pe o parolă separată aleasă de tine.

Tehnologia Mu-Mimo    Cu 3×3 MIMO, Archer C80 este capabil sa transmita si sa primeasca date in trei fluxuri. Computerele cu functie 3×3, sunt compatibile cu routerul Archer C80, avand o performanta imbunatatita fata de routerele MIMO 2×2.

Configurare router wi-fi

fiind un router wifi modern nu vine cu un CD de instalare și este ușor de configurat. tot ce trebuie să faci este să introduci cablul de internet în portul WAN (primul din stânga) și cablul care l-ai primit UTP în a doua mufă LAN și în placa de rețea din PC. Apoi vom introduce 192.168.0.01 în bara de adrese URL din browser și vom fi întâmpinați de de un wizard.

totul este foarte interactiv puteți configura foarte ușor.

Puncte forte Router TP-LINK Archer C80 Gigabit Dual-Band

  • Oferă o acoperire mult mai mare în casă
  • Tehnologie beamforming
  • Oferă viteze de transfer bune pe wi-fi grație 2.5 Ghz și 5 Ghz
  • Puteți alege pe ce rețea să ruleze pe 2.5 Ghz sau pe 5Ghz sau pe amândouă simultan
  • Posibilitata creării unei rețele independente pentru vizitatori
  • Control parental

Dezavantaje

  • La capitolul dezavantaje nu prea am ce să spun de ce să mă plâng. Aș nota totuși absența unui buton de închis wi-fi. Ar fi fost bine să existe dat fiind faptul că acest router costă undeva la 350 de LEI și în condițiile în care sunt routere de 150 de LEI care au acest buton. Nu înțeleg de ce nu se regăsește pe Archer C80.

Concluzii,

Routerul oferă o performanță neașteptat de bună și viteze de transfer asemenea. Poate vă întrebați dacă viteza este diminuată pe un PC. Ei bine, viteza de internet diminuată este infimă nu se vor simți diferențe mari ci destul de mici. Dar asta se întâmplă la orice router indiferent dacă este un router entry-level, middlerange sau highend.

Eu mă declar mulțumit de acest Router Archer C80 Dual-band.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Review Router TP-LINK Gigabit Archer C80 Dual-Band, păreri, impresii”

  1. Petru

    Am cumpărat, am instalat și m-am lămurit! Are patru antene, destule porturi WAN, destulă viteză, dar la capitolul putere este extrem de slab! Semnalul, la bloc abia trece de un perete de beton, înjumătățit, pe când cel vechi, TP-Link TL-WR740N, luate(ca am două) trece semnalul prin trei pereți și tot mai am două liniuțe, e drept ca are 150 Mbs….

Leave a Comment