Petiție pentru „a face Instagram să redevină Instagram”. De ce mii de utilizatori sunt revoltați

Dă şi tu share articolului

O petiție pentru „a face Instagram să redevină Instagram” și pentru a opri platforma să „încerce să fie ca TikTok” a fost semnată de aproape 150.000 de utilizatori.

În ultimele luni, utilizatorii s-au plâns că nu mai pot vedea postările prietenilor lor, fiind în același timp scufundați de reclame și conținut sugerat.

Mulți sunt nostalgici după vremurile în care feedurile lor de pe Instagram nu erau acaparate de Reels, funcția de videoclipuri scurte a aplicației, asemănătoare cu TikTok.
Videoclipurile pe Instagram au apărut în 2013

Instagram a luat naștere în 2010 ca o platformă de socializare unde puteai împărtăși cu prietenii fotografii. A fost achiziționată în 2012 de către Mark Zuckerberg.

La numai un an de la preluarea companiei, aplicația a introdus postările video.

Acum, platforma oferă posibilitatea de a partaja Stories, IGTV, Lives și Reels, iar feedurile utilizatorilor au fost recent copleșite de sugestii de reels de la profiluri pe care nici măcar nu le urmăresc, ceea ce face ca Instagram să semene puțin cu TikTok.
Un nou Instagram, axat pe video

În luna mai, Adam Mosseri, șeful Instagram, a postat un videoclip pe Twitter în care spunea că aplicația testează modificări ale feedului pentru a reflecta importanța pe care o vor avea videoclipurile în viitorul platformei.

„Mutăm Instagram într-un loc în care videoclipurile reprezintă o parte mai mare din experiența de acasă”, a spus Mosseri.

Eu inteleg ca in prezent popularitaetea Tiktok este una imensa, cu toate astea nu ar fi bine daca Instagram ar deveni un fel de TikTok.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment