Operatorii de telecomunicaţii vor ca giganţii din domeniul tehnologiei să plătească: pentru ce, care este motivul

Dă şi tu share articolului

Marilor companii de tehnologie, precum Google, Meta și Netflix, li s-a cerut să contribuie la cheltuielile de întreținere a rețelei de telecomunicații din Europa de către operatorii europeni de telefonie mobilă, inclusiv Deutsche Telekom, Vodafone, Orange și Telefonica.

Potrivit Reuters, aceștia motivează cererea lor prin actuala criză energetică și prin ambițiile climatice ale UE.

Ca reacție directă, Google a respins un apel al operatorilor europeni de telecomunicații ca titanii tehnologiei să suporte o parte din costurile rețelei de comunicații din Europa.
Juggernaut-ul IT a susținut că propunerea, care este discutată de zece ani, este rea pentru clienți și că a făcut deja investiții semnificative în infrastructura de internet.

Cererea vine în contextul în care Comisia Europeană se pregătește să solicite contribuții din partea tuturor părților înainte de a elabora un proiect de lege care ar obliga firmele de tehnologie să contribuie la costurile de instalare a cablurilor de fibră optică și a rețelelor 5G în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Operatorii de telecomunicații, cu ochii pe Big Tech

Potrivit directorilor executivi ai companiilor, sectorul, care cheltuiește anual aproximativ 50 de miliarde de euro pentru infrastructură, are nevoie disperată de mai multe investiții.

“Costurile cu forța de muncă în construcții și cu planificarea sunt în creștere.
De exemplu, costul cablului de fibră optică aproape s-a dublat în prima jumătate a anului 2022.
În mod similar, sectorul conectivității este, de asemenea, afectat de creșterea costurilor energiei și a altor factori de producție “au susținut aceștia.

“Trebuie să se ia măsuri rapid, deoarece Europa a pierdut multe dintre perspectivele oferite de internetul de consum.
Ea trebuie acum să dezvolte rapid puterea pentru era metaversului “a declarat directorul general.

„Pentru ca acest lucru să se întâmple și să fie sustenabil în timp, credem că cei mai mari generatori de trafic ar trebui să aducă o contribuție corectă la costurile considerabile pe care le impun în prezent rețelelor europene”, au spus aceștia.

Vodafone, Bouygues Telecom, KPN, BT Group, TIM Group, Telia Company, Fastweb și Altice Portugal se numără printre ceilalți semnatari ai declarației.

Deoarece companiile IT americane precum Google, Meta și Netflix, aparținând Alphabet, reprezintă mai mult de jumătate din traficul de internet, potrivit operatorilor de telecomunicații europeni, acestea ar trebui să contribuie financiar la îmbunătățirea infrastructurii.

Big Tech a respins aceste afirmații, susținând că face deja investiții în utilaje și tehnologie pentru a furniza conținut mai eficient.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment