Obligatoriu pentru toți românii care stau la bloc: iar ne bagă la cheltuială, te costă sute de lei și n-ai de ales

Dă şi tu share articolului

Aveți termen până la 31 decembrie pentru a instala un distribuitor de căldură în conformitate cu legislația în vigoare.
Românii care locuiesc în blocuri de locuințe, adică cele racordate la sistemul centralizat de încălzire, sunt în general supuși taxei.

Ei bine, costul este în sarcina dumneavoastră, iar dumneavoastră trebuie să stabiliți ce și cât trebuie să cheltuiți în funcție de consumul personal.

Inițiativa este lăudabilă, însă se pare că unele asociații care au ales să instaleze distribuitoarele se confruntă deja cu probleme.
Pentru că au creat doar probleme, oamenii chiar le-au demontat.

Așa s-a ajuns la decizia de a amâna această cerință, care, așa cum am precizat, avea ca termen limită 31 decembrie 2022!

S-a dat altă lege peste noapte, dar nu scapi de cheltuială

Termenul de 31 decembrie 2022 nu mai este o preocupare pentru români datorită unei modificări USR la legea în vigoare!
În plus, aceștia au timp până în 2023 să își pună în funcțiune repartitoarele de căldură.
Prin urmare, pur și simplu se amână cu câteva luni cheltuiala, în loc să o elimini.

Anunțul este făcut de Cristina Prună, europarlamentar USR, care salută modificarea ca pe o victorie uriașă pentru români.

“Am vorbit cu zeci de președinți de asociații de blocuri în ultimul an și toți mi-au prezentat motivele pentru care sunt reticenți în privința instalării acestor contoare.
Am aflat că mai multe organizații le-au montat înainte de a le demonta din cauza unor probleme legate de prețul și distribuția agentului termic.

Ideea de a plăti pentru ceea ce folosești este sănătoasă, dar, pe baza conversațiilor noastre, cred că distribuitorii nu satisfac acum această cerere.
Pentru a veni cu răspunsuri reale anul viitor, este nevoie de o conversație mult mai amplă “a elucidat Cristina Prună, europarlamentar USR.

USR a adăugat că “În ciuda datei iminente stabilite prin lege, grupurile de proprietari nu au instalat distribuitorii pentru că nu este clar cât de mult avantaj vor oferi aceștia.
Prin urmare, USR a depus un alt amendament, aprobat de Parlament, pentru a amâna obligația de a instala distribuitorii până la 31 decembrie 2023″.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment