Noua Dacia Duster 2018 – prezentare facelift nou – preț – păreri

Dă şi tu share articolului

Noua Dacia Duster 2018 – prezentare facelift nou – preț – păreri

Noul model Dacia Duster va fi lansat în cursul acestui an, mai precisa luna viitoare și este o îmbunătățire semnificativă față de modelul precedent. Cu mai mult spațiu la interior o linie de design nouă Duster ne surprinde. În sfârșit Dacia a înțeles că trebuie să acorde un mare interes design-ului mașinilor lor și să deseneze mașini ținând cont de părerea oamenilor.


Producătorul de la Mioveni a lansat noua Dacia Duster cu o nouă gamă modernă de echipamente.
Începând cu primul model Dacia Duster lansat în 2010, Dacia a păstrat stilul robust și îi conferă acestei mașini o personalitate puternică. Elementele ranforsate ale caroseriei precum și noua culoare Atacama Orange fac din Dacia Duster o mașină impresionată.
Încă nu putem vorbi de dotările mașinii și motorizări însă noile echipamente vor fi dispnibile probabil lunile viitoare pe site-ul oficial Dacia.

Dacia Duster Exterior

După cum se paote observa pe noul model Dacia Duster apare o grilă frontală complet nouă, farurile sunt restilizate și au un dreptunghiular exact după stilul german. Dacă aș putea face o comparație blocurile optice seamănă izbitor exact ca la modelul Logan sunt dreptunghiulare și se prelungesc pe aripi. Farurile au lumini de zi cu LED.

Într-adevăr Daci Duster s-am metamorfozat și are o nouă față. Este mult mai atrăgător. Este altceva faţă de versiunile anterioare care nu îţi spuneau nimic. Acum maşina are o nouă identitate fiind complet redesenată.
Schimbarea se vede și pe capotă. Capota este sculptată adânc pentru a da impresia că Dacia Duster este o mașină puternică exact ca mașinile SUV din clasa premium. Ei bine, scutul frontal este finisat în crom și îi dă mașini o senzație de premium.
Din lateral linia mediană este mai înaltă și lasă impresia de putere. Parbirzul a fost împins înainte cu 10 cm față de modelul actual și este mai inclint făcând habitaclul să pară ceva mai mare lăsând impresia de spațiu. Trucurile  de design sunt folosite din ce în ce mai mult în ziua de astăzi de foarte mulți producători din mai multe motive.
Acele șine de pe acoperișul mașinii nu trebuie nici ele neglijate ele sunt o caracteristică a oricăror mașini din gama SUV, și evident și ele ne arată că mașina este una mai dinamică.
Roțile sunt pe 17 inchi iar jantele arată foarte bine. Cel puțin mie îmi plac foarte mult.
În spate stopurile sunt complet noi iar spatele arată mult mai bine față de versiunile anterioare dispun de o nouă semnătură luminoasă. Zona metalică a hayonului este adânc sculptată iar hayonul se situează între cele două stopuri (Jeep Renegade). Trebuie să remarcăm și bosajele generoase în partea aripilor spate. Sub emblema mărcii apare textul foarte bine finisat cu litere de tipar DUSTER, de asemenea și semnătura luminoasă Dacia ce are 4 carouri de culoare roșie.Nu putem trece cu vederea și scutul de protecie din spate ce este finisat în crom satinat exact ca cel din față și arată foarte bine. Este fără îndoială cel mai mare scut pe acest nou model din generația noua.

Prin urmare atât din spate cât și din față Dacia Duster are o statură robustă nemaivăzută până acum pe modelele producătorului argeșean.


Dacia Duster Interior

La interior nu se cunosc foarte multe detalii cum ar fi nivelele de echipare, dar cert este că noul Duster oferă un confort sportiv și va avea un interior complet nou față de versiunile anterioare cu materale ceva mai de calitate cu toate că vorbim de un SUV low cost. Echipamentele noi vor fi dezbătute pe 12 septembrie, cel puțin așa afirmă compania Dacia. Planşa de bord este complet nouă, ecranul tochscreen a fost ridicat mai sus.
Suprafaţa vitrată a rămas aceeaşi, vizilitate bună. Să nu uităm că francezii au lucrat mult şi la antifonare. Noua Dacia Duster este mult mai silenţioasă la interior graţie antifonării bine realizate de Renault-Dacia.

Dacia Duster 2018 Motorizări

Din punct de vedere al motorizărilor pe acest nou model Duster, ei bine nu ar trebui să fie mari schimbări. În principiu vor rămâne actualele motoare cu alte cuvinte noul model Duster se va baza pe aceleași motorizări deja existente.
Până acum Dacia Duster a fost produs în peste un milion de exemplare în Europa dar în România nu a ajuns la inima românilor, dar cu siguranță situația se va schimba odată cu lansarea acestui nou model. Dacă Dacia va știi cum să se vândă și cum să câștige cât mai mulți adepți în special în occident Dacia va recăpăta încrederea.
Suspensía este moale şi îşi arată adevărata valoare pe drumurile denivelate sau în offroad.

Siguranţă Dacia Duster 2018

Am vorbit despre interior, exterior, motorizări  dar acum e timpul să vorbim despre siguranţa în Dacia Duster 2018. În versiunile superiaore Dacia Duster este dotată cu camere video atât în faţă şi în spate cât şi în lateral precum şi cu cele două sisteme obligatorii în UE – ESP şi ABS. La testele de impact oferite de euroNCAP noua Dacia Duster doar trei stele din 5 a obţinut la siguranţa pasagerilor la testele frontale laterale de impact precum şi impactul cu pietonii. Trei stele de siguranţă reprezintă faptul că acest autoturism are o siguranţă a şoferului şi pasagerilor medie spre bună. Este clar că se putea lucra mult mai mult la siguranţă. Probabil Renault-Dacia va înţelege că trebuei să pună mult mai mult accent pe siguranţă în viitor.

Păreri Dacia Duster 2018
Vorbind strict personal,Duster mi-a lăsat o impresie plăcută, te simţi confortabil într-o maşină din segmnetul low cost îţi dă un feeling foarte plăcut mai ales când te uiţi la planşa de bord şi atingi cu mâna. Ai ipresia că este o maşină chiar mai scumpă.

Concluzii
Îmi place noul Dacia Duster. Acest SUV se descurcă de minune pe drumurile din mediul rural din România. Acolo îşi va arăta adevărata valoare. Dar este o maşină şi practică ce te ajută şi atunci când vrei să depozitezi în portbagaj multe lucruri. O maşină practică. Dacia Duster va fi maşina anului 2018 în România.
Dacia Duster cu siguranță va fi un competitor acerb pentru alte modele din clasa sa. Maşina va fi disponibilă din 2018 la vânzare.

Dacă v-a plăcut articolul dați un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment