Notificările de la aplicații, principala sursă de stres: cum „repari” un creier surmenat

Dă şi tu share articolului

În ciuda faptului că ne facilitează foarte mult viața de zi cu zi, telefoanele inteligente pot deveni, de asemenea, o sursă continuă de stres.

Notificările pe care le primiți de la aplicațiile pe care le aveți pe telefon sunt, de obicei, principala cauză a stresului.

În plus, o persoană obișnuită își verifică telefonul de 85 de ori pe zi, sau la fiecare 15 minute.
Evident, acest lucru nu face decât să vă distragă atenția de la lucrurile cu adevărat esențiale în viața dumneavoastră, inclusiv de la locul de muncă.

Gândiți-vă să vă concentrați la o sarcină care necesită toată atenția dumneavoastră, în timp ce sunteți întrerupt frecvent de semnale sonore sau vibrații.
Înainte de a deveni cu adevărat agitat, vă veți afla în “preaviz” fără să vă dați seama.

Cum rezolvi situația, ce e de făcut

În ciuda faptului că ești foarte dependent de telefon, trebuie să realizezi că creierul tău are nevoie de timp departe de el.

Desigur, întreaga dvs. viață este accesibilă pe telefon, inclusiv e-mailul, contul bancar, fotografiile, contactele cu familia și prietenii și multe altele.
Dar să fim sinceri, dacă te decizi să te deconectezi pentru o oră sau două în fiecare zi, făcând o plimbare în natură, nimeni nu “moare”.

În plus, ați putea dori să limitați aplicațiile care nu sunt extrem de importante, dacă cele de pe telefon generează prea mult “zgomot” și, posibil și mai ineficient, prea des.

De exemplu, nu există nicio justificare pentru a păstra Bolt sau Glovo pe lista de notificări, dar lista continuă.
Tot ce trebuie să faceți este să țineți evidența aplicațiilor de la care doriți să primiți notificări și să eliminați permisiunile de la toate cele pe care le utilizați doar ocazional.
Eu plec ocazional, așa că vă rog să nu sunați la ușă, conform sistemului.

Mecanismul “nu deranjați”, care restricționează accesul la toate aplicațiile (inclusiv la apeluri), cu excepția celor pe care le alegeți, poate fi apoi activat seara.

Nu în ultimul rând, adăugați puțină voință în acest amestec, pentru că sună foarte bine în principiu, dar ne omoară în practică. Creierul tău îți va mulțumi.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment