Microsoft și-a încheiat socotelile cu Windows 7 și 8.1: ce decizie a luat gigantul, de ce

Dă şi tu share articolului

Windows 7 există de ceva vreme și, chiar dacă Windows 8 și 8.1 au fost mai puțin populare, mulți oameni încă nu au trecut la Windows 10 sau 11.

Data oficială de încheiere a suportului extins continuu pentru actualizările de securitate pentru Windows 7 este 10 ianuarie 2023.

Deoarece suportul general a expirat în ianuarie 2020, doar “programele speciale de licențiere în volum pentru versiunile Windows 7 Professional, Enterprise și Professional for Embedded Systems” au fost autorizate să furnizeze actualizări de caracteristici și de securitate.

Este timpul să spunem “la revedere” lui Windows 7 și Windows 8.1

Unii utilizatori rulau aplicația pe computere personale, în ciuda faptului că aceasta era destinată doar întreprinderilor mari, pentru a evita actualizarea la versiunile mai noi de Windows.

Windows 8.1 a primit actualizări de securitate chiar și după ce suportul general s-a încheiat în ianuarie 2018, deși suportul pentru Windows 8 a încetat la rândul său în ianuarie 2016.

“După această dată, acest software nu va mai primi actualizări de securitate, actualizări nesecurizate, remedieri de erori, asistență tehnică sau actualizări de conținut tehnic online”, a precizat Microsoft într-o pagină de asistență.
Încă de anul trecut, compania a început să afișeze avertismente pe mașinile cu Windows 8.1.

Cam în aceeași perioadă, Google intenționează, de asemenea, să nu mai ofere suport pentru Windows 7, 8 și 8.1 în browserul web Chrome. Majoritatea (dacă nu toate) browserelor care folosesc motorul Chromium vor face același lucru.

Odată cu încetarea suportului pentru Vivaldi și Brave Browser, Microsoft a declarat că Edge 109 va fi ultima versiune a browserului său web care va fi disponibilă pentru toate cele trei versiuni.
Firefox este singura excepție notabilă, deoarece Mozilla nu a stabilit dacă sau când va face acest lucru.

Punctele de cotitură semnificative pentru Microsoft și pentru industria globală a computerelor au fost Windows 7, 8 și 8.1.
Multe dintre problemele de la Vista au fost rezolvate în Windows 7.
Deși Windows 8 a avut un design ușor de utilizat, nu toată lumea l-a apreciat.

Ar trebui să faceți imediat upgrade la Windows 10 sau Windows 11 dacă încă mai folosiți Windows 7 sau 8.1.
O alternativă ar putea fi trecerea la Linux, deși există și unele dezavantaje.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment