Maşină nouă sau second hand? avantaje/dezavantaje Sfat achiziţie

Dă şi tu share articolului

Maşină nouă sau second hand? avantaje/dezavantaje Sfat achiziţie

Cu toţii ne dorim să avem un autoturism, dar nu ştim ce să alegem dintre unul nou sau second hand. Vom vedea în cele ce urmează care sunt avantajele şi dezavantajele achiziţionării unui autoturism nou şi second hand. Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, eu sunt Pro-cumpărării unei maşini noi prin prisma faptului că ai foarte multe de câştigat dar şi câteva lucururi de pierdut care le vom vedea mai jos.

Avantaje şi Dezavantaje auto second hand

De la bun început trebuie să fie conștienți de faptul că există atât avantaje cât și dezavantaje la cumpărarea unui mașini la mâna a doua.  EI bine,  în acest articol vom vedea care sunt avantajele cu privire la acest lucru.

Avantajele cumpărării unui autoturism nou
– Este nou, nu a mai folosit de nimeni, neexistând acea uzură morală.
– Toate piesele unui autoturism sunt noi
– Are garanţie. Şi acum să discutăm puţin referitor la aceasta. Garanţia o ai pe mai mulţi ani, evident în funcţie de fiecare dealer. Garanţia este se oferă pe ani sau pe nr. de km. Aceastea poate ajunge şi la 7 ani dacă se va decide extinderea acesteia.
– Nu va mai trebui să plăteşti taxa de înamtriculare.
– Consum de carburant redus conform noilor reglementari privind norma de poluare, capacitatea cilindrică etc. Producătorii aut trebuie să respecte aceste norme optimizând consumul, reducând poluarea şi o oferind o performanţă bună.
– Cumpărarea în rate/leasing. Aici este cu dus şi întors. Trebuie să vii deja cu nişte bani pentru avans ca mai apoi să plăteşti ratele aferente maşinii care variază în funcţie de preţul total alacesteia, variantă de echipare, motorizare.
– Nu vei mai fi limitat în alegerea unui aututorism, configurând-o cum doreşti tu, după bunul plac. Poţi aopta pentru o gamă largă de variante de echipare, motorizări, culori evident în limita preţului.
Dezavantaje
– Cost de achiziţie ridicat, dublu, triplu faţă de o maşină second hand
– RCA-ul, CASCO mai scumpe faţă de un SH
– Reviziile se plătesc şi au un preţ uşor ridicat. Trebuie să le faci doar la service-urile lor.

De ce aleg multe persoane achiziționarea unei maşini second hand? Din
pricina banilor evident, ne având bani de o maşină nouă. Cu toate astea
se expun şi pericolelor. Nu ai acea certitudine că acea maşină se va
comporta la fel de bani ca una nouă când o vei conduce. Când vorbim despre achiziţia unei maşini second hand ar trebui să ne gândim serios la câteva lucruri.

Vorbind de avantajele cumpărării unei maşini SH putem menţiona următoarele:

Avantaje maşină Second hand
– Preţ de achiziţie mult mai mic faţă de un autoturism nou
– Întrucât un autoturism second hand nu are garanţie în cele mai multe cazuri dacă este cumpărat de la altă persoană printr-un contract de vânzare/cumpărare,  poţi să apelezi la orice service fără nici un fel de problemă.  Vei scuti altfel din bani, preţul este mult ai mic pentru manoperă.

Achiziționarea unei maşini second hand are şi dezavaentaje.

Dezavantaje cumpărare autoturism second hand
– Probleme tehnice care pot exista. Este dovedit faptul că aproape jumătate din piaţa autoturismelor cumpărate la mâna a doua au probleme tehnice. Partea proastă este că multe dintre ele le au încă din primii 1000 km de la cumpărare

– Întreținere mai scumpă. Prin simplul fapt că nu are garanţie. Dacă maşina va necesita o reparaţie
majora, aceasta va costa mai mult, dar ai şi libertatea de a alege orice service doreşti.
– Dacă este o maşină second hand model mai nou, există şanse mari ca să nu găseşti piese pe nicăieri, nici măcar la dezmembrări auto. Te vezi nevoit în final după atâtea nereuşite să apelezi la dealer. Însă piesele la dealer costă foarte mult pentru un model de maşină mai nou SH.

Prin urmare, dacă vei face o alegere înţeleaptă când te vei decide să cumperi o maşină second hand, poţi fi mulţumit/ă cu un preţ de achiziţie bun pentru o maşină care te va mulţumi din toate pucntel de vedere, ne având probleme tehnice chiar deloc.
Cei care cumpără maşini din ţările vestice, sunt mai norocoşi deoarece în statele vestice ce care el-au deţinut au avut grijă de ele întreţinându-le bine faţă de România.
Fie că deţineţi un aututorism nou sau second hand, este indicat să faceţi o revizie înainte de intrarea în iarnă şi la ieşirea din iarnă şi să respectaţi norma legală privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice la 2 ani.
Dacă nu ai citit postul precedent referitor la ce trebuie verificat înainte să cumpărăm o maşină second hand. Te rog să citeşti aici
Ştim cu toţii că există multe avantaje când cumpărm o maşină noua, dar şi aceste maşini se devalorizează rapid. Fi cu băgare de seamă când îţi vei configura un autoturism nou în funcţie preferinţele tale. Dacă vei alege multe opţiuni, va avea o valoare de revânzare mult mai mare şi vei obţine bani mai mulţi atunci când o vei vinde peste câţiva ani.

Voi că parere aveţi. Ce maşină aţi alege?
Vă aştept pe rubrica de comentarii să ne spuneţi părerile voastre!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

9 Thoughts to “Maşină nouă sau second hand? avantaje/dezavantaje Sfat achiziţie”

 1. Ceva nou are, clar, mult mai multe avantaje, insa daca nu iti permiti din punct de vedere financiar, e ok si varianta second hand.

 2. Noi avem o masina second si e super.

 3. Nu aţi întâmpiant probleme cu ea cu toate că e SH. Mulţi se plâng că au o grămada de probleme.

 4. Eu, fiind vesnic incepatoare, as opta pentru un SH.

 5. Da dar nu trebuie să fie neapărat ăsta un criteriu pe care să vă bazaţi fie că sunteţi începători sau nu. Asta ţine de bugetul fiecăruia şi preferinţele fiecăruia. CASCO poate fi pus pe ambele SH şi noi în cazul în care loviţi maşin, doamne fereşte.

 6. Majoritatea ne permitem o masina la mana a doua…acum depinde si de la cine o cumparam,am vazut persoane care au investit prea multi bani dupa ce au cumparat o,iar altii mai nimic…

 7. Foarte utila si la obiect postarea. Like!

 8. O mașină nouă este mai scumpă, dar în timp investiția merită. Eu sunt pentru achiziția unei mașini noi, în felul acesta nu ai surprize că te lasă în drum după o lună sau două.

 9. Anonim

  Mi-am luat o skoda octavia tour noua cu motor de 1,4 pe benzina(nimeni nu-l dorea) acum noua ani si am schimbat un set de placute de frana si un set de bujii(fara consumabile-filtre,ulei…). pentru mine a meritat.si acum as face la fel , deoarece am in jurul meu multi prieteni care au masini pe la serviceuri chiar in fiecare luna.

Leave a Comment