Lucid Air Dream Edition a ajuns în Europa: ce autonomie are sedanul de lux

Dă şi tu share articolului

Lucid Air și pachetul său Dream sau Sapphire oferă în sfârșit o concurență americană meritorie pentru binecunoscutul automobil electric de lux Model S de la Tesla.

În urmă cu aproape două decenii, Tesla și-a propus să modifice modul în care percepem industria auto, dar nu a reușit decât odată cu sosirea sedanului premium Model S, care a făcut ca oamenii să înceapă să-i ia în serios.
Acum, mai bine de zece ani mai târziu, primele răspunsuri corecte vin la îndemână.

Elegantul Panamera de la Porsche este o posibilă ilustrare.
Cu toate acestea, Lucid Air iese în evidență ca fiind cel mai notabil nume dintre rivalii americani.
Acest vehicul de lux cu patru uși alimentat cu baterii, care a fost, de asemenea, produsul prostiei unui startup, nu a fost luat cu adevărat în serios până când nu au fost livrate primele mașini Air Dream Edition și până când nava amiral Air Sapphire a început să surclaseze Tesla Model S.
În carouri când vine vorba de nebunie de performanță.

Compania și-a sporit deja prezența în Europa cu sediul central din Olanda și primele studiouri de vânzări pe Bătrânul Continent, iar acum adaugă încă o piatră de hotar semnificativă la fundația afacerii sale cu mașini electrice.
Datorită începerii livrărilor sale inițiale către mai mulți clienți din Germania și Olanda, afacerea a anunțat recent că Air a ajuns în Europa.

Vești bune și din punct de vedere tehnic.
Ediția exclusivă Air Dream Edition a primit certificarea oficială a gamei de autonomie WLTP (World Harmonized Light Duty Vehicle Test) pentru o autonomie de 883 km.
Aceasta este puțin mai mult decât cea mai bună performanță a versiunii cu autonomie lungă monitorizată de EPA în America, care a fost de 837 km (EPA pentru varianta de performanță este de 758 km).
Air Dream este acum “cel mai autonom vehicul electric de pe piața europeană”, conform acestuia, de asemenea.

Ambele variante ale lui Air Dream Edition sunt disponibile la Lucid pe Bătrânul Continent.
Cu două motoare și 1.111 CP, modelul Performance oferă o autonomie de 799 de kilometri și un timp de sprint până la 100 km/h în doar 2,5 secunde.

În timp ce linia Dream Edition este cea care bate recordul și oferă două motoare, aceasta va produce “doar” 933 de cai putere.
În plus, Lucid vrea să revoluționeze ratele de încărcare din acest sector.

Datorită arhitecturii electrice 900 V+ a modelelor Air Dream Edition și Air Grand Touring, un încărcător de curent continuu ultra-rapid de 300+ kW va crește autonomia cu până la 400 km în timpul unei pauze standard de reîncărcare de 15 minute.

Pe lângă faptul că deține trei puncte de vânzare cu amănuntul în Hilversum, Olanda, Geneva, Elveția, și München, Germania, Lucid își menține sediul central european în Amsterdam, Olanda.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment