În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie?

Dă şi tu share articolului

A motocicleta, tramvaiul 1, tramvaiul 2, autocamionul;
B motocicleta, autocamionul, tramvaiul 2, tramvaiul 1;
C tramvaiul 1, tramvaiul 2, motocicleta, autocamionul.

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat câte un panou adițional care ne indică direcția drumului cu prioritate. Tramvaiele vin de pe drumuri fără prioritate, ambele întâlnesc indicatorul “Cedează trecerea”, și trebuie să acorde prioritate motocicletei și autocamionului.

Între motocicletă și autocamion s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autocamionul ii va acorda prioritate de trecere motocicletei deoarece aceata îi vine din partea dreaptă.
Prima prin intersecție va trece motocicleta, al doilea va trece autocamionul.

Între tramvaie s-a creat o situație de egalitate, ambele întânind indicatorul “Cedează trecerea”, tramvaiul 1 îi va acorda prioritate de dreapta tramvaiului 2 deoarece acesta îi vine din partea dreaptă. Al treilea prin intersecție va trece tramvaiul 2 iar ultimul va trece tramvaiul 1.

Raspunsul corect este B

De ce?

Regulamentul ne arata faptul ca

citez

OUG – Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.
Regulament – Articolul 129

(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment