Impactul de zi cu zi al tehnologiei: cum ajută giganții din tech persoanele cu dizabilități

Dă şi tu share articolului

The Greatest, un scurtmetraj recent de la Apple, oferă o privire de moment în viața de zi cu zi a persoanelor cu deficiențe.
Acesta include o serie de persoane care folosesc tehnologia pentru a-și trăi viața, precum pianistul Matthew Whitaker.

Sub ambalajul atrăgător, însă, se ascunde un mesaj semnificativ: tehnologia de asistență afectează viața oamenilor în fiecare zi.
Nevoile de a trăi cu un handicap sunt surprinse în videoclip.

Telespectatorii au ocazia să vadă o zi din viața a șapte clienți Apple cu deficiențe care își trăiesc viața în perfectă armonie cu instrumentele și setările companiei.

Persoane cu deficiențe care folosesc în mod regulat tehnologia, inclusiv smartphone-uri și tablete, au produs videoclipul.
Acesta subliniază, de exemplu, modul în care Whitaker a reușit să localizeze ușa de la scenă folosind capacitățile Assistive Touch și Door Detection ale iPhone-ului, dovedind că persoanele cu dizabilități pot folosi tehnologia.

Persoanele cu dizabilități își pot împărtăși experiența trăită prin intermediul acestei reclame, oferind o explicație mai complexă și mai colorată, pe care nu toată lumea o cunoaște.
Notificările de la Apple Watch Sound Recognition sunt, de asemenea, prezentate împreună cu modul în care acestea afectează în bine viața oamenilor.

Etapele noastre de dezvoltare sunt strâns legate de cele ale internetului.
Cu ajutorul tehnologiei asistive, persoanele care au probleme specifice pot funcționa în circumstanțe în care nu ar face-o în mod obișnuit.

Acest filmuleț Apple evidențiază un adevăr mai general: produsele trebuie concepute ținând cont de experiențele persoanelor cu dizabilități.
Această campanie de promovare a accesibilității este organizată în cinstea Zilei persoanelor cu dizabilități.
Găsirea de “soluții transformative pentru o dezvoltare incluzivă: rolul inovării în crearea unei lumi accesibile și echitabile”, așa este descris online un eveniment.
Acesta servește ca o reamintire a unui fapt fundamental: persoanele cu dizabilități s-au luptat să se exprime cu putere în aceste medii neconvenționale.

Progresul tehnologiei Google, pentru includerea persoanelor cu dizabilități

Christopher Patnoe, șeful departamentului de accesibilitate și incluziune a persoanelor cu dizabilități din cadrul Google pentru regiunea EMEA, a fost de acord: “Produsele noastre sunt rezultatul a ani de cercetare.”
“Este un proces complet. Ani de zile de lucru cu persoane cu deficiențe și de implicare a comunității.”

Cu ocazia Zilei persoanelor cu dizabilități, Google a anunțat, de asemenea, că intenționează să deschidă în Marea Britanie primul său centru de descoperire a accesibilității dedicat în mod specific pentru a avansa dezvoltarea de tehnologii accesibile.

În plus, s-a garantat acordarea de granturi în valoare totală de peste 1 milion de lire sterline pentru a ajuta persoanele cu dizabilități în ceea ce privește cunoștințele de siguranță, tehnologiile web și aplicația Project Relate.
Pentru a facilita și eficientiza comunicarea persoanelor cu un limbaj non-standard, aceasta a fost lansată recent în formă beta în Marea Britanie.
Software-ul este un indiciu clar că Google acordă atenție persoanelor cu dizabilități și are capacitatea de a modifica în mod fundamental modul în care o persoană cu probleme de vorbire navighează în lume.
Funcția de repetare, care vă permite să repetați ceea ce ați rostit folosind o voce sintetizată foarte clară, este una dintre cele mai cunoscute funcții ale aplicației.

Emailul a fost cândva o revoluție în comunicare, după cum a spus Patnoe, așa că tehnologia va continua să se dezvolte și să se schimbe până când va fi folosită pe scară largă.
Pentru fiecare utilizator, Google dorește să normalizeze utilizarea tuturor tehnologiilor.
Se simțea “ciudat” și era excesiv de scumpă în deceniile anterioare.
Acum devine ceva obișnuit și la fel de ușor ca și cum ai apăsa un buton.
S-ar putea ca generația tânără să nici nu fie nevoie să încerce în mod conștient.

Cu toate acestea, după cum a spus el, “nu am terminat niciodată”, deoarece întotdeauna mai sunt multe de realizat, iar Google dorește să continue să identifice problemele și să caute soluții.
Având în vedere legătura tensionată dintre unele persoane din industria IT și comunitatea persoanelor cu dizabilități, momentul este ideal pentru un astfel de subiect, chiar dacă viziunea sa aproape utopică este un pic alarmantă.

Twitter a început să ia măsuri importante pentru a se adapta tuturor utilizatorilor cu dizabilități, ca urmare a presiunii exercitate de activiști și de alți utilizatori cu dizabilități.
Adăugarea de ecusoane “alt-text” pe toate imaginile, de exemplu, servește ca un memento că o descriere a imaginii este un minim.
Așadar, atunci când întregul personal de accesibilitate de la Twitter a fost concediat brusc, a fost un eșec personal pentru mulți.
Noam Bardin, co-fondator al The Post (un concurent al Twitter încă în versiune beta), a declarat într-o postare că accesibilitatea nu era o problemă majoră, deoarece ar fi deturnat atenția de la alte domenii, ceea ce a agravat problema.

Multe persoane cu dizabilități ar putea renunța la utilizarea unui site de socializare care le-ar putea ajuta să aibă acces la lumea largă, deoarece este mai puțin important.
Tehnologia accesibilă trebuie doar să funcționeze; nu trebuie să fie elegantă sau atractivă.

Pentru persoanele imobilizate, oamenii de știință creează dispozitive, membre protetice și implanturi cerebrale pentru ca acestea să poată trăi o viață mai simplă.
De exemplu, o echipă de cercetători de la Universitatea Case Western Reserve din Ohio a testat și și-a dovedit eficacitatea unui dispozitiv care transmite impulsuri cerebrale către electrozi introduși în brațul unui bărbat paralizat, permițându-i acestuia să restabilească mișcarea brațului.

Unul dintre fondatorii BrainGate, organizația care a colaborat cu universitarii de la Universitatea din Ohio pentru a construi interfața, John Donoghue, a declarat “Faptul că am reușit să facem ca o persoană să recâștige controlul asupra corpului său prin stimularea mușchilor este extraordinar”.”

Rezultatele testelor anterioare pe această temă au fost, de asemenea, promițătoare.
De exemplu, participanții nu au avut probleme în a controla brațele robotizate sau cursorul computerului.
În plus, un bărbat din Ohio cu brațele parțial paralizate a reușit să deschidă și să închidă pumnul cu ajutorul unor electrozi externi fixați pe antebraț și a unui implant cerebral.

Într-o evoluție remarcabilă, cercetătorii de la Institutul de Neuroștiințe Weill din cadrul UC San Francisco, care dezvoltă un membru protetic controlat de creier, au demonstrat cum metodele de învățare automată au ajutat o persoană paralizată să învețe să miște un cursor de calculator.
Acest lucru a utilizat activitatea cerebrală fără a avea nevoie de actualizări zilnice frecvente, ceea ce a fost o necesitate a tuturor inițiativelor anterioare de interfață creier-computer (BCI).

“Deși sectorul BCI a făcut progrese extraordinare în ultima vreme, sistemele actuale nu puteau să se folosească de procesele naturale de învățare ale creierului, deoarece trebuiau să fie resetate și recalibrate zilnic.
Este comparabil cu a pune pe cineva să înceapă din nou să învețe să meargă pe bicicletă. “Karunesh Ganguly, profesor asociat în cadrul Departamentului de Neurologie al UCSF, este autorul principal al studiului.

Ori, potrivit creatorilor invenției, această mână protetică care poate prinde și se poate mișca ca o mână obișnuită ar putea restabili mai mult de 90% din gama funcțională a unei persoane după o amputație a unui membru superior.
Mâna protetică cunoscută sub numele de Hannes a fost dezvoltată de un grup de chirurgi ortopezi, designeri industriali și pacienți, în colaborare cu cercetători de la Istituto Italiano di Tecnologia din Italia.
Pentru a ajuta oamenii să recâștige controlul după o amputație, membrul a fost creat pentru a imita cu precizie dimensiunea, greutatea, aspectul și mișcarea naturală de prindere a unei mâini umane.

Caracteristicile de lucru ale mâinii, cum ar fi precizia și viteza de mișcare, pot fi, de asemenea, modificate prin intermediul unei aplicații de telefon mobil și a unei conexiuni Bluetooth.

Prin urmare, pe măsură ce tehnologia avansează, oamenii de știință creează soluții și instrumente pentru cei cu dizabilități.
Viața acestora devine astfel mai simplă.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment