Grav afectat în pandemie, turismul și-a revenit, în sfârșit: cât s-a călătorit anul acesta

Dă şi tu share articolului

Industria turismului, în toate formele sale specializate, a fost una dintre industriile cele mai afectate de pandemie în ultimii trei ani.

Pentru afacerile din turism, 2019 a fost ultimul an care a fost cu adevărat “fructuos” într-un anumit sens; 2020 și 2021 vor fi amintite cu drag doar în această privință.

Ce se întâmplă cu turismul anul acesta

Acest eseu se va concentra în principal pe sectorul turistic din UE, care, potrivit statisticilor, pare să se fi redresat semnificativ în prima jumătate a anului 2022, anul acesta fiind aproape la fel de puternic ca în 2019, anul anterior epidemiei COVID-19.

Se pare că, dacă situația actuală este comparată cu cea din 2021, “În prima jumătate a anului 2022, s-au înregistrat ceva mai puține înnoptări în structurile de cazare turistică (1,01 miliarde în 2022 față de 1,18 miliarde în 2019), dar într-o măsură mai mică decât în 2020 (474,7 milioane) și 2021. (406,8 milioane).
În comparație cu 2019, acest lucru indică o scădere de 14% în 2022 “Agerpres citează date de la Eurostat care au fost furnizate.

În ceea ce privește vizitatorii străini în UE, turismul internațional funcționează în felul următor:
Vizitatorii străini au petrecut 432,9 milioane de nopți în UE în această perioadă, ceea ce reprezintă o creștere de 154% față de aceeași perioadă din 2020, dar și o creștere de 401% față de 2021.

Călătorii de vacanță, indiferent de locul din care provin, au fost în mod evident înfometați anul acesta de vacanțele pe care le-au ratat anul trecut din cauza numeroaselor limitări impuse ca urmare a epidemiei, iar acest lucru a fost cel mai evident în buzunarele celor din industrie.

Cu toate acestea, au existat și consecințe negative. În acest caz, putem atrage atenția asupra situației dezastruoase de pe aeroporturile din Europa (și nu numai), unde cozile lungi și zborurile anulate au forțat mulți călători să își amâne sau să își anuleze planurile de vacanță.
Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a reducerilor de personal legate de pandemie în majoritatea aeroporturilor.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment