Google Chrome și impactul asupra bateriei: detaliul care te ajută să stai mai mult timp departe de priză

Dă şi tu share articolului

Când vine vorba de utilizarea resurselor hardware și de efectul asupra bateriei unui laptop, Google Chrome este cunoscut ca fiind cel mai puțin eficient browser.
Este programul care, din multe puncte de vedere, poate îngenunchea orice sistem, indiferent de cât de puternic este acesta.

Din fericire, după generații de luptă, echipa Google a decis să vină în ajutorul utilizatorilor de laptopuri care, din diverse motive, folosesc Chrome în timp ce nu se află în apropierea unei prize de curent.
În esență, mastodontul din Mountain View a integrat un economizor de baterie în interiorul celui mai utilizat browser din lume.

Schimbare din Google Chrome care face minuni pentru baterie
Atunci când nu vă aflați în apropierea unei prize de curent, durata de viață a bateriei laptopului dvs. va fi mai mare datorită unui modul Energy Saver pe care Google Chrome 108 îl include din partea companiei americane.
Versiunile Chromebook, Mac, Linux și Windows ale browserului îl includ toate.
Dar trebuie să fiți conștienți de câteva lucruri pentru a-l putea activa.

Teoretic, funcția de economisire a energiei din Google Chrome ar trebui să minimizeze impactul browserului asupra sistemului dumneavoastră prin reducerea activității de fundal pe site-urile web, a efectelor vizuale pe anumite site-uri web și a numărului de cadre atunci când vizionați videoclipuri.
S-ar putea argumenta că acest lucru ar scădea calitatea experienței de navigare pe internet. Dintr-un alt punct de vedere, ar putea fi singura dvs. oportunitate de a evita priza pentru o perioadă lungă de timp, atunci când aveți mai multă nevoie de ea. Este important să rețineți înainte de a începe că această setare este dezactivată în mod implicit și trebuie activată cu ajutorul unui așa-numit Chrome Flag.


Introduceți “chrome:/flags” fără ghilimele în bara de adrese a browserului pentru a-l accesa.
Dacă găsiți baterii în lista de opțiuni, selectați Enable (Activare) în loc de Default (Implicit) atunci când ajungeți la opțiunea prezentată în imaginea de mai sus.
Pentru ca actualizarea să intre în vigoare, reporniți browserul.

După repornire, selectați Settings (Setări) făcând clic pe cele trei puncte orizontale din colțul din dreapta sus.
Activați Energy Saver (Economizor de energie) în partea dreaptă sus, făcând clic pe Performance (Performanță), o zonă completă care lipsea anterior, în stânga.
Puteți decide ca acest mod de navigare să pornească automat atunci când nu vă aflați în apropierea unei prize de curent sau atunci când bateria laptopului este încărcată cu mai puțin de 20%, puțin mai jos.
Dacă secțiunea Performance nu este încă vizibilă, este posibil să trebuiască să așteptați câteva zile sau să instalați cea mai recentă versiune de Chrome.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment