Din 28 decembrie 2024 toate device-urile vândute în Uniunea Europeană vor veni obligatoriu cu port USB-C

Dă şi tu share articolului

Știți foarte bine că Uniunea Europeană a impus ca toate dispozitivele de dimensiuni mici și mijlocii să aibă porturi USB-C începând cu 2024. (s).
Ne referim la terminale, care includ dispozitive precum telefoane mobile, tablete, e-reader, căști, aparate foto digitale, sisteme de jocuri portabile etc.

Acum că Directiva UE 2022/2380 a fost publicată oficial în Jurnalul Oficial, știm și când va intra în vigoare: 28 decembrie 2024.
Toate gadgeturile trebuie acum (din punct de vedere istoric) să respecte același standard.

O categorie iese în evidență: laptopurile, care vor trebui să implementeze această alegere abia începând cu 28 aprilie 2026. Tehnologia pentru terminalele de încărcare este o altă caracteristică semnificativă, deși aparent puțin discutată.
Începând cu 28 decembrie 2024, orice dispozitiv care se încarcă mai repede de 15 W trebuie să utilizeze tehnologia USB Power Delivery, conform unei decizii luate de Uniunea Europeană.
De ce este important acest lucru?
(În industria Android, cunoaștem câteva tehnologii care produc acum viteze de încărcare incredibile, SuperVOOC de la Oppo fiind cea mai cunoscută). Toți producătorii trebuie să renunțe la tehnologiile proprietare și să utilizeze standardul.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment