Deszăpezirea în Bucureşti. O problemă recurentă şi corvoadă pentru municipalitate

Dă şi tu share articolului

Deszăpezirea în Bucureşti. O problemă recurentă şi corvoadă pentru municipalitate

Luna ianuarie este fără îndoială cea mai dificilă lună a anului din cauza ninsorilor abundente, poleiului etc. După cum bine ştim, deszăpezirea în Bucureşti dă mari bătăi de cap autorităţilor în fiecare iarnă. Mobilizarea firmelor de deszăpezire este destul de dificilă şi costisitoare cel puţin la noi în România. Până şi primarul general al capitalei Gabriela Firea pare a fi nemulţumită de deszăpezire. Într-adevăr putem spune că s-au mobilizat mult mai bine pentru a deszăpezi, dar ca de obicei au neglijat străzile lăturalnice şi trotuarele. E o suferinţă comună, atât din partea şoferilor cât şi din partea pietonilor.


Deszăpezirea  trebuie făcută prompt şi continuu atunci când ninge. Nu cred că îşi doreşte nimeni ca oraşul să fie blocat, artere pline de zăpadă, trotuare idem. Este un lucru înfiorător când te gândeşti că ambulanţele nu pot ajunge la cei care solicită ajutor.

Din câte am observat pe marile bulevarde situaţia stă bine, s-a intervenit prompt, dar ca de obicei au fost neglijate străzile mici, aleile dintre blocuri şi trotuarele. Cele din urmă nu au fost deloc deszăpezite. Este trist, dar adevărat. O capitală europeană aşa cum este Bucureştiul se confruntă cu aceleaşi probleme când vine zăpada. Aşadar un mare vot de blam pentru primărie dar şi pentru agenţii economici care sunt direct responsabili pentru curăţirea zonelor care intră sub incidenţa acestora.E un lucru de admirat că sute de militari au fost scoşi la deszăpezire în sectorul 5 al capitalei şi nu numai. Partea interesantă este că şi deţinuţii au decis să lucreze în folosul comunităţii deszăpezind capitala.
Şi dacă primarul capitalei Gabriela Firea afirma că municipalitatea  este în slujba cetăţenilor situaţia nu stă chiar aşa de bine precum pare.

Dacă este să fim obiectivi putem privi lucrurile în felul următor: procentual vorbind 30,40% municipalitatea a eșuat în curățarea carosabilului și trotuarelor şi în această iarnă. Spre edosebire de alte state Europene sau chair asiatice cum ar fi Japonia autoritățile România are mari probleme atunci când are loc o iarnă grea. Firmele de salubritate care au contract cu primăria nu şi-au făcut treaba eficient. Iar, dacă privim partea plină a paharului există o evoluţie faţă de iernile anilor precedenţi, şi acest lucru este lăudabil. Primarul Gabriela firea afirma faptul că toate staţiile RATB în număr de circa 2500 vor fi deszăpezite pentru a nu întâmpina dificultăţi cetăţenii.
Ca şi o concluzie, putem relata faptul că România este o ţară în care căderea de zăpadă este una semnificativă,.am rămas tot codaşii Europei la capitolul deszăpezire eficientă şi ieftină.
Este adevărat că unele cartiere au stat mult mai bine la acest capitol, precum 2 şi 3, dar nu putem să fim ridicaţi în slăvi. Să rămânem cu picioarele pe pământ şi să învăţăm din greşeli pentru a nu le mai repeta şi în anii viitori. Eu mă declar nemulţumit de modul cum s-a acţionat şi în acest an.

Vă aştept pe rubrica de comentarii cu părerile voastre

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment