De că să faci backup la fişiere?

Dă şi tu share articolului

De ce să faci backup la fișiere?

Ce înseamnă backup?

Poate cea mai simplistă definiţie care o putem oferi pentru backup este aceea a realizării unei copii de siguranţă a documentelor şi fişierelor pentru a preîntâmpina o piedere a datelor accendentală. Backup în esenţă este o copiere a fişierelor fie manuală sau realizată prin intermediul unui software sau serviciu.

cloud backup


Deci de ce este necesar un backup?

Întotdeauna trebuie să fi pregătit să nu ajungi în situaţia în care computerul tău e compromis. Trebuie să ştii că este foarte simplu să ai toate datele în siguranţă chiar dacă ai şters accidental o poză, un film sau orice alt tip de fişier.

Un serviciu de backup online te ajută foarte mult în privința stocării fișierelor. Există pe piață o multitudine de companii Ce îți oferă servicii de stocare a fișierelor fie online fie plătite.
Acum Dacă ar fi să mă întrebați pe mine cum este mai bine să procedez cum să cumpăr un hard disk extern sau să Folosesc un serviciu de stocare a fișierelor online.
Ambele variante sunt foarte bune. Un hard disk extern în ajutor atunci când ești depășit de situație. Știm cu toții că, capacitatea unui hard disk este limitată –  odată și odată vei fi pus în situația în care trebuie să alegi ce vei face cu fișierele tale alegi modalitatea sau să ești mai bine și să achiziționezi un hard disk extern. O să vorbim mai în detaliu despre a hard discurile externe despre stocarea de fișiere într-un articol viitor.
De mulți ani există servicii de backup al fișierelor însă au tratat cu trecerea timpului netul sau diversificat și sa pus mult accent pe această noțiunea de backup bineînțeles că fiecare companie dorește să își vândă produsele şi de a face profit – așa este și în cazul acestor servicii online dar și în cazul producătorilor de hard discuri. Există şi o altă soluţie interesantă şi aceea este a achiziţionării unui NAS (Network Attached System). Conform wikipedia, un NAS este este un server fișiere pentru stocarea datelor acestea fiind conectat la o reţea şi oferă furnizare de dată unui grup de clienţi eterogen. Ei bine, acest NAS îl puteţi pune acasă în reţea sau la locul de muncă (dacă vă permiteţi acest lucru), urmând ca apoi să instalaţi un soft pe PC care va realiza un backup zilnic (daily backup) sau săptămânal sau bineînţeles în funcţie de dorinţa dvs.
Trebuie să faci pasul pentru un serviciu backup online?
Dacă ai foarte multe fișiere și nu dorești să le stochezi pe un hard disk fizic extern într-un loc sigur în casă atunci ar trebui să te gândești la achiziționarea unui pachet de backup online de la un furnizor pentru a salva fișierele în siguranță. Dacă ești genul de persoană la care ai o reținere atunci când te gândești că filmele tale și pozele ar putea fi vizionate persoane iar contul tău să fie spart atunci ar fi cazul să  îți achiziționezi un hard disk extern şi să îl stochezi undeva în casă. Chiar dacă aceste companii specifică că îţi garantează confidențialitate. Este foarte importantă pentru oricine. Intimitatea ta ar trebui să fi garantată şi nimeni să nu aibă acces la informaţii.
Că tot am discutat şi despre hard disk-uri nu poate garanta nimeni că acest hard disk nu se poate defecta iar tu vei pierde absolut tot ce ai încărcat pe acesta. Din acest motiv eu aş opina către aceste servicii precum Dropox, Blackbaze, iDrive, Google Drive.
Ce ofera serviciile online plătite?
– viteză bună pe server
– protecţie antivirus
– backup automat
– accesibilitate pe majoritatea dispozitivelor
– posibilități nelimitate de upload.
–  spațiu poate fi limitat sau nelimitat în funcție de compania care o alegi.
–  suport tehnic prin email sau telefonic De buna calitate.
Poate părea un preţ cam mare pe care va trebui să îl plăteşti lunar pentru a avea datele copaite în siguranţă şi de a face backup oricând doreşti. Dar eu cred că merită atâta timp cât folosiţi serviciile unei firme serioase şi populare.
Ce îți oferă serviciile gratuite de backup? Backup free
Dacă ești în căutarea unui serviciu de backup dar nu știe sigur rentează și totuși doresti să vezi cum stă treaba atunci merită să folosești un serviciu de backup gratuit. Trebuie să fii cu băgare de seama că serviciile de backup Ce sunt gratuite au unele minusuri. Dintre acestea enumerăm următoarele:
– viteza limitată pe server
– accesibilitate limitată.
– spațiu limitat de stocare al datelor
–  suport tehnic slab atunci când vei întâmpina o problemă.
Concluzii
Acestea fiind spuse, acum că am răspuns acestor întrebări cu privire la ,,de ce să facem backup?” putem să menţionăm cu certituedine că un backup este mai mult decât util pentru a nu a fi în postura de a pierde datele noastre şi nemaiputând să le recuperăm.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment