Cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpără în România. Dacia Spring este doar începutul

Dă şi tu share articolului

De ani de zile, românii visează cu ochii deschiși la vehicule electrice la prețuri accesibile. Din acest motiv, Dacia Spring, care este fabricată doar în China și nu este un vehicul românesc, are un succes uriaș pe piața autohtonă.

Pe baza protocoalelor de măsurare WLTP, cele mai accesibile mașini electrice pe care românii le pot cumpăra în 2023 au o autonomie de 200-400 km. Costul lor crește rapid până la 40.000 de euro cu TVA, dar scade rapid dacă se iau în calcul inițiative de finanțare precum Rabla Plus.

Dincolo de informațiile de fond, este esențial de reținut că prețurile mașinilor noi au crescut în ultimele 12 luni, iar acest lucru este valabil și pentru automobilele electrice. Elon Musk a făcut câteva încercări de a reduce prețurile Tesla, dar acestea au trebuit să scadă pentru că erau deja destul de scumpe.

Cele mai puțin costisitoare vehicule electrice

Este esențial să folosești voucherul Rabla Plus 2023 dacă intenționezi să achiziționezi un vehicul electric în România. Acesta vă permite să schimbați un automobil vechi cu o reducere de 51.000 de lei sau două mașini vechi cu o reducere de 54.000 de lei, pentru a achiziționa un vehicul electric. Vârsta minimă necesară pentru ca mașinile să fie înmatriculate este de șase ani sau, alternativ, trebuie să fie înmatriculate în România de cel puțin șase ani. Trebuie să fie un ITP autentic.

Fără a intra în detalii, Dacia Spring rămâne cea mai accesibilă alegere pentru românii care vor să cumpere un vehicul electric. Se mândrește cu un motor de 44 de cai putere și o autonomie de până la 225 km WLTP, care poate fi extinsă la 295 km în oraș cu ajutorul unei baterii de 26,8 kWh. Prețul său pornește de la 20.800 de euro cu TVA. Poate ajunge până la 125 km/h. Încarcă 30 kW sau mai mult.

Cele mai mari opțiuni pe care le au la dispoziție pasionații de mașini electrice accesibile după Dacia Spring

Următorul pe listă este Smart EQ Fortwo, care are un motor de 82 de cai putere și o baterie de 17,6 kWh care îi permite să aibă o autonomie WLTP de 160 de kilometri. Viteza maximă este de 130 km/h. Se utilizează o încărcare de 4,6 kW. Costul, cu TVA inclus, este de 24.000 de euro.

Volkswagen e-UP! costă 27.600 de euro, iar viitorul său este, din păcate, îndoielnic. În ciuda anunțurilor repetate ale Volkswagen că va înceta să mai producă acest vehicul, există o mare posibilitate să îl mai găsiți încă o perioadă de timp. Datorită motorului de 83 de cai putere și a bateriei de 36,8 kWh, acest automobil oferă o autonomie WLTP de 258 km. Poate încărca rapid până la 40 kWh de date și atinge o viteză maximă de 130 km/h.

Construit pe un motor electric de 95 de cai putere, cu o autonomie de 190 km WLTP datorită unei baterii de 23,8 kWh, Fiat 500e are un preț de 33.900 de euro. Viteza maximă este de 135 km/h.

Renault Zoe ZE 50 R110, care se vinde cu 35.400 de euro și are o viteză maximă de 135 km/h și o autonomie extrem de mare, de 395 km (WLTP), este al cincilea cel mai accesibil vehicul electric din România. Motorul are 109 cai putere.

Opel Corsa-e, care are o autonomie de 330 km, o viteză maximă de 150 km/h și încărcare rapidă de până la 100 kW, este de asemenea disponibil la prețul de 35.500 de euro. Deși costă la fel, Peugeot e-208 are aceeași viteză maximă, aceeași rată de încărcare și aceeași autonomie WLTP de 340 km.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

One Thought to “Cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpără în România. Dacia Spring este doar începutul”

  1. TrustLink

    Este incurajator sa vedem ca, in ciuda faptului ca nu exista inca producatori autohtoni de vehicule electrice, romanii au optiuni tot mai accesibile pentru a achizitiona astfel de masini si pentru a contribui astfel la protejarea mediului inconjurator. Cu ajutorul initiativelor precum voucherul Rabla Plus, aceste masini devin si mai accesibile, iar drept dovada sta Dacia Spring, care se remarca prin pretul sau competitiv si autonomia satisfacatoare pentru deplasarile in oras. Speram ca in viitorul apropiat vom avea si mai multe optiuni de vehicule electrice accesibile pe piata autohtona. Intre timp, putem fi mandri ca exista astfel de optiuni si sa ne implicam in protejarea mediului prin alegeri responsabile in ceea ce priveste transportul.

Leave a Comment