Cele mai bune țări din lume pentru startup-uri: pe ce loc se află România, la nivel mondial

Dă şi tu share articolului

Chiar dacă începerea unei noi afaceri poate fi dificilă, ar trebui totuși să aveți încredere să o faceți, mai ales dacă aveți o idee cu adevărat originală.

Dar se pare că lansarea unei noi afaceri depinde, din păcate, și de națiunea în care vă decideți să o faceți.

Potrivit economedia.ro, firma de cercetare StartupBlink a creat o listă cu cele mai bune națiuni în care poți lansa o nouă companie de tip start-up.

Clasamentul a ținut cont de o serie de variabile, printre care finanțarea pentru cercetare și dezvoltare, indicele de diversitate, accesibilitatea diferitelor servicii tehnologice, standardul de reglementare, indicele de inovare, cele mai bune universități în funcție de locație și chiar viteza și ușurința accesului la internet.

Cele mai “prietenoase” țări când vine vorba de startup-uri: situația țării noastre

Astfel, în 2022, Suedia, Marea Britanie, Norvegia și Finlanda au fost națiunile cele mai “prietenoase” cu startup-urile.

Majoritatea primelor 30 de țări de pe această listă sunt din Europa, deși există și câteva din America de Nord, Asia și Orientul Mijlociu sau Africa aproape de final.

Observăm că Statele Unite ale Americii au coborât cinci poziții și se află acum pe locul șase pe glob.

“Dacă succesul tău este împiedicat de o ecologie neperformantă, ar trebui fie să renunți la ea, fie să preiei controlul asupra ei.
Factorii de decizie politică ar trebui să acorde prioritate schimbărilor care simplifică legile, reduc birocrația superfluă și investesc în infrastructura vitală, dacă vor să creeze un ecosistem sănătos pentru startup-uri”, a declarat directorul general al StartupBlink, Eli David, citat de sursa citată.

Dacă sunteți curioși să aflați pe ce loc se situează națiunea noastră în raport cu restul, puteți vedea că în 2022, România a urcat patru poziții, ajungând pe locul 34.
Cu alte cuvinte, chiar dacă mai este loc de îmbunătățiri, situația nu este atât de gravă pe cât ar putea lăsa să se înțeleagă o primă examinare.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment