Cel mai căutat cuvânt pe Google în 2022. Surpriză: nu este nici război, nici Ucraina, nici Rusia

Dă şi tu share articolului

Potrivit BBC, Wordle, un joc foarte popular în care primești zilnic șase ghicitori pentru a ghici cuvântul zilei, este cel mai căutat cuvânt pe Google.
În abia un an de la lansare, jocul a căpătat o popularitate globală enormă.

Căutări pe Google făcute de români în 2022.
Războiul din Ucraina este cel mai important subiect.
Vezi cele mai populare filme, rețete sau locuri de vacanță.

Topul căutărilor pentru români în 2022 a fost făcut public de Google.
Potrivit statisticilor publicate miercuri, Agerpres relatează că recensământul a fost cel mai popular eveniment de pe lista de interese a utilizatorilor din România, în timp ce războiul din Ucraina a fost cel mai popular subiect în căutările românilor pe Google, iar Ucraina, Rusia și liderii celor două țări au fost printre cei mai căutați termeni.

Evenimentele globale căutate de români
Printre evenimentele globale din 2022 se numără trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a Marii Britanii, concursul Eurovision, a cărui ediție din 2018 a fost marcată de scandal, lansările tehnologice și schimbările climatice, un subiect care devine din ce în ce mai important pe agenda publică locală și globală.

Alături de actorul Will Smith, a cărui popularitate a crescut ca urmare a incidentului Chris Rock de la ediția din acest an a premiilor Oscar, și de muzicianul Florin Salam, despre care s-a spus în mod fals că a murit în acest an, înotătorul român David Popovici se află printre cei mai căutați termeni de căutare în România datorită succesului său.

Filmul românesc “Teambuilding”, în topul căutărilor pe Google
Sursa citată susține că filmul românesc “Teambuilding” s-a clasat pe primul loc atât la căutări, cât și în topul filmelor cu cele mai mari încasări în România în 2022.

Un alt film românesc, “Capra cu trei iezi”, se află în top 3 cele mai căutate filme pe Google, fiind pentru prima dată când două filme românești sunt incluse în această listă.

Românii au căutat “roxadustat” pe Google după ce au aflat despre acuzațiile de dopaj ale Simonei Halep, alături de “ce sunt NATO, Schengen sau ROBOR”.
Pe lista de căutări au fost incluse și NFT sau Metavers.

Cea mai căutată rețetă
Brownie a fost rețeta culinară pe care românii au căutat-o cel mai des în 2022.
Pe lista de căutări de rețete, putem găsi rețete pentru alimente care au intrat deja în topuri, cum ar fi macarons, dar și unele foarte noi, cum ar fi aluatul tempura sau balmoșul (o plăcintă ciobănească cu brânză și mălai).

Anul acesta, românii au căutat pe Google sugestii de cină, ținute de Halloween, chiar și nume de utilizator Instagram.

În plus, cele mai căutate locații de vacanță pe Google au fost escapadele all-inclusive în Grecia și Bulgaria, în timp ce locurile de vacanță populare pe motorul de căutare au fost Tenerife, Croația, Egipt și Albania.
Insulele Seychelles și alte locații exotice au fost incluse în listă.

Utilizând listele de căutări “în tendințe”, cele mai populare căutări de pe Google în 2022, de la 1 ianuarie la 1 decembrie, au înregistrat o creștere semnificativă față de 2021.

Majoritatea informațiilor provin din Google Trends, un serviciu gratuit care afișează volumul de căutări în funcție de diverse zone geografice, momente ale zilei și expresii utilizate.
În plus, sunt utilizate instrumente interne pentru a facilita o analiză mai complicată.

Google joacă un rol crucial în viața de zi cu zi a miliarde de oameni, cu produse și servicii precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome și YouTube, ceea ce face ca Google să fie una dintre cele mai cunoscute companii din lume.
Google, filiala companiei Alphabet Inc.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment