Ce școală de șoferi să aleg? Pe ce să mă bazez? Care sunt prețurile? Sfaturi

Dă şi tu share articolului

Alegerea unei școli de șoferi este întotdeauna o chestiune dificilă pentru că există pe piață o multitudine de școli de șoferi care au prețuri foarte mici la prețuri ce depășesc media din România. De asemenea și instructori autorizați care prestează servicii.

Cum a trebui să alegem o școala de soferi pe ce să ne bazăm?

În primul rând nu trebuie să dăm cu ochii pe foc atunci când vine vorba de alegerea unei școli de șoferi. nu trebuie să mergem pe unui brand anume care iese în evidență tot mai mult prin adevar si reclame pe internet sau prin mașinile de școală care ies în trafic și ne sar în ochi.

întotdeauna este bine să cercetăm înainte de a începe cursurile unei școli de șoferi. din fericire pe oficial al direcției Regim Permise și cooler vehicule www.drpciv.ro putem vedea la secțiunea statistici statistica din anul precedent privind promovabilitatea pe școli de șoferi în toate județele României. Este adevărat că această statistică nu reflectă probabilitatea categoria B și se referă la toate catogoriile și acesta este un neajuns.

Dar ca și sfat din partea mea. Alegeți o școală de șoferi în care are doar câteva mașini pentru categoria B de preferat să nu ofere și servicii pentru catogriile de profesiniști. așa veți vedea că promovabilitatea școală este una mare dar prin faptul că se referă la categoria B neexistând alte categorii C,CE,D,DE etc la școala de șoferi respectivă.

A fi o școală de șoferi consacrată nu înseamnă și faptul că acea școală de șoferi este o alegere bună pentru voi și este totul lapte și miere.

Timp și vei citi multe recenzii vezi si vederea despre acea școală de șoferi realitatea dacă merită să vă înscrieți sau nu îl sărutul depinde de timpul vostru. Cu cât sunt recenzii pozitive cu atât Este mai bine și oamenii au fost mulțumiți. De reținut este faptul că nu numărul cursanților este relevant. Nu acest aspect dă peformanța ci strict promovabilitatea chiar dacă este o școala de șoferi mică.

Odată ce veți ajunge la sediul școlii de șoferi respective este de preferat să cereți un instructor care are experiență și care este calmă înțelegător cu voi. puteți cere asta pentru că este dreptul dumneavoastră având în vedere că voi plătiți. de asemenea întrebați și secretara despre promovabilitatea pentru acel instructor.

Nu uitați un instructor cu promovabilitate mică este un instructor care de încredere și este de evitat. Nu cred că doriți să vă bateți joc de baie dumneavoastră și să alegeți monitor slab pregătit care să nu își dai interesul să dea dovadă de o lipsă însemnata de profesionalism.

Bineînțeles că și prețul joacă un rol important în ecuația alegerii unei școli de conducători auto însă trebuie să vă asigurați înainte că carburantul este inclus pentru cele 15 ședințe. în general prețurile în România variază de la 900 RON până la 1500 RON școlile de șoferi pentru categoria B.

Și un instructor autorizat poate fi o alegere înțeleaptă pentru că spre deosebire de școlile de șoferi Unde sunt cursanți mulți un instructor autorizat va avea mai multă grijă față de cursanții acestuia și își vor respecta orele de instruire practică. Există nenumărate cazuri la noi în țară în care foarte mulți instructori nu respectă o oră jumate de ședință scurtând astfel ședințele din varii motive.

De asemenea intrați pe motorul de căutare Google și citiți recenzii despre școala de șoferi respectivă sau despre instructorul respectiv astfel vă veți convinge dacă acea școală de șoferi este serioasă și oferă servicii de calitate fără să neglijeze cursanții.

Care sunt prețurile pentru o ședință de condus și pentru taxa de examen?

în general prețuri pentru o ședință suplimentară de condus este de 100 RON la majoritatea școlilor de șoferi însă sunt și instructor autorizați care au ca tarif un preț de 80 70 RON pentru o ședință.

Iar prețul pentru asigurarea mașinii la examen este de 200 LEI.

Care este prețul pentru fișa medicală și avizul psihologic?

Din câte am văzut și eu pe internet și discutând cu alte persoane prețurile pentru fișa medicală realizată la sediul școlii de șoferi este de 120 LEI iar avizul psihologic sau testarea psihologică este de 80-100 LEI însă bineînțeles variază în funcție de școala de șoferi, județ, oraș etc aceste prețuri nu sunt peste tot la fel.

Cât mă costă școala de șoferi în total?

Dacă alegem o școală de șoferi care are un tarif de 1500 LEI, pentru cele 15 ședințe vom mai adăuga și fișa medicală și testarea psihologică. Astfel prețul va ajunge undeva la 1720-1750 de LEI . Dar dacă vrei mai pregătit la examen ar fi bine să îți mai cumperi alte câteva ședințe supliementare și prețul va ajunge uneva la 2000 de lei.

Ce se întâmplă dacă pic examenul practic (traseul)?

Din fericire cel care a examenul nu mai este nevoit să plătească taxa de 6 LEI/84 LEI din ianuarie 2017 pentru susținerea unui nou examen. Însă acesta este este obligat de Oridnul 268/2010 să efectueze ședințe de pregătire practică și astfel va primi din partea de șoferi o adeverință prin care rezultă efectuarea acestor trei ședințe. Tot în ordinul MAI 268/2010 este stipulat faptul că un candidat se poate înscrie peste 15 zile calendaristice din momentul picării acestui examen. Astfel că va trebui să te duci să te programezi la sediul DRPCIV din județul din care aparții pentru o nouă programare.

Fii cu băgare de seamă, orice examen de traseu nepromovat te va face să scoți din buzunar 500 de LEI pentru cele 3 ședințe obligatorii și taxa pe mașina la examen.

Din păcate serviciile DRPCIV din România stau foarte prost la capitolul organizare și lipsa de personal este una semnificativă. Programările pentru traseu pot ajunge și la cinci șase luni în cel mai rău caz.

Dacă v-a plăcut articolul dat si voi un share și un Like pe butonul de mai jos

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment