Câteva alternative la Dropbox – De ce este util să apelezi la serviciile de backup și sincronizare de fișiere

Dă şi tu share articolului

Alternative la Dropbox. Care sunt acestea?

De multe ori ne confruntăm cu banala problemă când vine vorba de
stocarea fișierelor și anume spațiu insuficient. Atunci când realizăm o poză sau filmăm cu telefonul
în multe cazuri rămânem fără memorie. De ce? pentru că smartphone-urile au fost gândite în așa fel ca să recurgem la serviciile backup. Cum telefoanele cu memorie foarte mare costă foarte mult uneori cât o mașină de vreo 15 ani la mână a doua, recurgem la serviciile de backup.

În plus avem o grămadă de avantaje chiar la cele gratuite.

Astăzi ne vom referi strict la câteva servicii de sincronizare și backup a fișierelor în afară de Dropbox.

Trebuie să menționăm și faptul că odată ce au apărut foarte multe servicii de sincronizare de fișiere, transferuri de fișiere, sincronizarea între mai
multe dispozitive s-a simplificat extrem de mult.
Serviciile de backup oferă anumite funcții de bază cum ar fi: stocare, partajare și sincronizare. Principala difernță o reprezintă spațiul de stocare și viteza acestora dar să nu uităm paote cel mai important aspect și anume
securitatea datelor.Principalele avantaje ale serviciilor de backup o reprezintă securitatea datelor încărcate în cloud precum și evitarea unor accidente involuntare care le-am putea experimenta cu telefonul/tableta cum ar fi spargerea telefonului, distrugerea acestuia completă. Astfel prin sincronizarea datelor datele vor fi în siguranță în cloud imediat după ce acestea sunt încărcate fie manual, fie sincronizate automat după bunul plac. Recomand sincronizarea manulă pentru că cea automată va genera costuri suplimentare dacă sunteți conecta la rețea 3G sau 4G.

Haideți să vedem în cele din urmă câteva alternative spun eu destul de bune pentru Dropbox.
După ce trecut repejor prin explicațiile cu privire la serviciile de backup, în continuare vom vedea alternativele Dropbox-ului.
1.Microsoft OneDrive (ex: SkyDrive) Poate este cel mai important serviciu de backup deținut de compania Microsoft.
OneDrive
este serviciul de cloud al Microsoft, în trecut a fost cunoscut sub numele Skydrive. Userii trebuie să aibă conturi Windows Live pentru a se putea conecta și încărca fișiere.
 • OneDrive oferă spațiu de stocare gratuit de 15 GB.
 • One drive paote fi accesat atât pe Windows, Windows Phone, Mac cât și pe Android şi iOS
Este adevărat că One Drive a crescut în popularitate datorită telefoanelor ce rulează Windows Phone
2. Google Drive. Google Drive poate fi definit ca o extensie a Google Docs. Pe Google Drive poți avea spațiu nelimitat, dar va trebui să plătești pentru asta.
Partea mai puțin plăcut o reprezintă alocarea celor 15 GB și pentru adresa de email configurată din contul Google.
Google Drive vine cu o funcție specială pentru sistemele de operare Android. Practic, poți ,,scana” cu telefonul mobil prin camera acestuia documentele care dorești să le covnertești în documente PDF.
 • Spațiu de stocare: 15 GB/ Nelimitat pentru prețul de —-
 • Google Drive este compatibil cu Windows, Android, Linux, iOS, Mac,
3. Box este un alt serviciu popular ]n ‘țările vestice și mai puțin la noi în România. Cu acest serviciu vă puteți sincroniza fișierele și tot ce aveți nevoie
 • Box oferă graetuit spațiu de stocare : 10 GB pentru conturile individuale/ Iar pentru conturile Business puteí beneficia de spațiu nelimitat la 12 euro pe lună.
 • Box este compatibil cu: Windows OS, Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone, Mac, Linux.
Trebueie să menționăm și faptul că Box.com se integrează cu Microsoft Office și Google Docs. Securitatea datelor reprezintă o prioritate pentru acest serviciu.
4. Amazon Cloud Drive este serviciul celor de la Amazon pentru sincronizarea de fișiere online. Amazon Clou Drive oferă și spațiu nelimitat pentru tot ce ai nevoei pentru prețul de 59.99 dolari pe an.
 • Spațiul de stocare gratuit: 5 GB.
 • Este compatibil cu Windows, Android, iOS, Mac.
5. CloudMe este un serviciu de backup ce oferă gratuit 3 GB,
 • Spațiu de stocare gratuit: 3 GB / Ai posibilitatea de extindere la 16 GB numai  dacă îl recomanzi și prietenilor
 • Este compatibil cu Windows, Android, iOS, Mac, Linux

CloudMe Adresă 

6. SpiderOak serviciu de backup ce oferă  o securitate crescută, chiar dacă spațiul oferit gratuit este destul de mic de doar 2 GB.

 • Spațiu de stocare gratuit: 2 GB
 • Poate fi accesat de pe Windows, Android, iOS, Mac, Linux

Prin programul de referințe se pot obține încă 10 GB de spațiu gratuit.

Pentru a benefica de 50 de GB gratuit trebuie să fi abonat la internet la Digi Net 1000, iar pentru 20 GB gratuit trebuiesă ai un abonament Digi net 500.
 • Spațiu de stocare la prețuri mici 2.88 LEi/lună pentru cei care nu sunt abonați Digi Net sau care au abonamente sub FiberLink 500
 • Compatibilitate cu Windows, Android, IoS, Windows Phone, Linux.
Ai avantaje percum acces rapid la documentele tale oriunde în lume. Interfață intuitivă, viteze mari de transfer.
Concluzii,
Depinde de voi ce serviciu alegeți pentru sinronizarea datelor. Fiecare are plusuri și minusuri, însă este remarcabil faptul că putem stoca fișiere chair până la 15 GB cu viteză de transfer bună în ziua de astăzi.
În ziua de azi nu mai este o reală nevoie de folosirea hard-disk-urilor externe pentru stocarea unui volum mare de informații. Aceste alternative la Google Drive sau DropBox sunt foarte utile și sper să vă mulțumească.
În final, serviciile de backup vin în sprijinul nostru promițându-ne o securitate crescută a datelor și viteze foarte bune de transfer.
Sper să reflectați asupra acestei selecții care am făcut-o și să-mi spuneți părerea voastră.

Voi ce credeți? Care vi se pare cel mai util?
Dați și voi un share și un like dacă v-a plăcut!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

5 Thoughts to “Câteva alternative la Dropbox – De ce este util să apelezi la serviciile de backup și sincronizare de fișiere”

 1. Eu folosesc Google Drive si sunt multumit. Adevărul este că, backup-ul este mult mai practic decât dispozitivele de stocare externă. Depozitul îl accesezi din orice parte a lumii si nu trebuie sa iei nimic in plus in bagaj pentru ca totul este intr-un….? Exact, smartphone.

 2. Foarte util articolul…chiar toti ne confruntam cu lipsa spatiului de stocare pe telefon ;;) eu de cele mai multe ori descarc pozele si video'urile pe partitii externe ;;) dar sunt tare interesanta si sugestiile tale de stocare…o sa le am in vedere ;;) Thx!

 3. Google Drive folosesc si eu! Si imi place destul de mult!

 4. Interesant articolul, mai ales că majoritatea suntem dependenți de smartphone şi avem nevoie de astfel de sfaturi utile, în special în ceea ce priveşte securitatea datelor.

 5. Google Drive il folosesc si eu. Eu am prins odata un fel de promotie sau nu stiu ce sarbatorea Google si pentru ca am completat un chestionar, mi-au mai dat cadou 10 GB …

Leave a Comment