Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, pe 15 iunie

Dă şi tu share articolului

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat vineri că o nouă tranșă de 250 de lei va fi aplicată la cardurile de hrană și masă caldă începând cu 15 iunie.

“Ne-ați trimis recent mii de mesaje despre programele sociale pe care Guvernul României le derulează cu finanțare de la #BăncileEuropene. Cel mai important anunț poate fi ziua în care vom încărca o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile de hrană și masă caldă; începând cu 15 iunie, vom transfera 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari calificați, a precizat ministrul pe Facebook.

Marcel Boloș a informat că cei 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite școlare au fost deja plasați pe ultimele 50.000 de carduri de instruire, care au rămas în urmă. Astfel, pentru acest an școlar au fost acordate ajutoare pentru peste 400.000 de copii defavorizați din România.

Fiți atenți, cardurile sunt încărcate doar o dată pe an. Au vorbit cu noi și beneficiarii pentru care am transferat deja ajutorul încă din toamnă. Trebuie să vă mai spun că, începând cu anul viitor, vrem ca ajutorul să fie de 750 de lei”, ar fi spus ministrul.

În plus, acesta a precizat că va milita pentru ca, în anii următori, Guvernul să majoreze cuantumul ajutorului pentru mame la 3.000 de lei.
Ca să nu mai vorbim de faptul că voucherul de 2.000 de lei pe care l-am acordat în cadrul programului “Sprijin pentru nou-născuți” poate fi folosit pentru a cumpăra lucruri precum haine, lenjerie de pat, saci de dormit, scutece, produse de igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometre și lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente. Vestea bună este că analiza noastră arată că putem crește sprijinul mamei la 3.000 de lei în anii următori. Așadar, voi recomanda Guvernului această măsură”, a declarat Marcel Boloș în concluzia sa.

Guvernul României este angajat în implementarea unor politici sociale menite să reducă sărăcia și să sprijine cetățenii aflați în situații vulnerabile. Aceste măsuri includ nu numai încărcarea cardurilor pentru alimente și mese calde, ci și alte programe sociale, precum acordarea de ajutoare pentru haine, rechizite și sprijin financiar pentru mame.

Prin intermediul acestor inițiative, se urmărește asigurarea unor condiții de trai decente pentru pensionarii vulnerabili ale caror pensii sunt mai mici sau egale cu 2000 LEI dar aceste masuri adoptate de guvern sunt si pentru copiii vulnerabili și familiile aflate în dificultate. Guvernul colaborează cu diverse instituții și organizații pentru a implementa și dezvolta aceste măsuri sociale, asigurând astfel că sprijinul ajunge în mod eficient la cei care au nevoie.

Este demn de menționat că propunerile de creștere a valorii ajutoarelor, cum ar fi ajutorul acordat prin cardurile educaționale și sprijinul pentru mame, evidențiază angajamentul Guvernului de a continua să îmbunătățească programele sociale și să ofere un sprijin mai consistent pentru cetățenii vulnerabili.

Aceste măsuri sociale sunt susținute și finanțate în parte din fondurile europene, ceea ce demonstrează importanța cooperării dintre România și Uniunea Europeană în promovarea bunăstării și incluziunii sociale.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment