Când intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Dă şi tu share articolului

Marius Budăi solicită ca plata pensiilor să se facă mai devreme decât pe 5 decembrie, din cauza posibilității ca unele sărbători legale să determine modificarea calendarului.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat în mod special că analizează sugestia ca plata pensiilor să se facă între 1 și 15 ale fiecărei luni, astfel încât pensionarii să aibă bani înainte de sărbători.

Minivacanța de cinci zile pentru bugetari se va desfășura între 30 noiembrie și 4 decembrie.

La fel ca în decembrie, funcționarii publici vor avea două zile libere la începutul lunii ianuarie, iar plățile pentru pensii vor începe să ajungă în conturi începând cu data de 3 ianuarie 2023. Întrebat despre posibilitatea ca plata pensiilor să fie trimisă mai târziu decât de obicei în luna ianuarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a răspuns: “Deși nu mă tem de cuvântul “întârziere”, una nu este nici pe departe posibilă.

Conturile sunt formate și plățile necesare se fac odată ce se încheie anul bugetar aferent lunii decembrie, pe 3-4 ianuarie 2023″.
Marius Budăi, ministrul Muncii, ar fi declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a promis că pensiile românilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2023, însă tot el susține că acest lucru se va întâmpla mai târziu decât era prevăzut.

“Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a spus Budăi.

Mulți români vor să știe când pot ieși la pensie, dacă mai lucrează și urmează să se oprească sau dacă au ieșit deja la pensie, dar au făcut-o mai devreme.

Acum puteți stabili în mai puțin de un minut dacă sunteți eligibil pentru pensie anticipată, pensie anticipată parțială sau pensie pe bază de vârstă.

Tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, să introduceți sexul și data nașterii și veți putea vedea când vă puteți pensiona.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment