Acțiunile Tesla s-au prăbușit iar scăderea continuă

Dă şi tu share articolului

Unul dintre puținele obstacole pentru companie este accentul pus de CEO-ul Elon Musk pe recenta achiziție a Twitter, iar unii “bear” prezic noi scăderi pentru cel mai valoros producător auto din lume.

Indicele de referință S&P 500 se tranzacționează în prezent la un preț de 17 ori mai mare decât câștigurile prognozate, în timp ce Tesla se tranzacționează la un preț record de 30 de ori mai mic decât câștigurile preconizate.
Corporația se confruntă în prezent cu o serie de probleme, cum ar fi amenințările care decurg din implicarea directorului său general miliardar în Twitter și scăderea cererii în China, cea mai mare piață auto din lume.

“Cea mai mare îngrijorare a mea este încetinirea pe care o văd în China”, a declarat Matt Maley, strateg șef de piață la Miller Tabak + Co, adăugând că “atâta timp cât Elon Musk petrece mult timp cu Twitter, acest lucru va menține un capac asupra acțiunilor”.

Având în vedere modificările aduse liniilor de producție și scăderea cererii din partea consumatorilor, Tesla intenționează să oprească temporar producția la fabrica sa de automobile electrice din Shanghai de la sfârșitul lunii până la începutul lunii ianuarie, potrivit unui raport publicat vineri de Bloomberg News.

Twitter, între timp, este mai mult decât o simplă diversiune.
Potrivit unor persoane care cunosc situația și care au vorbit cu Bloomberg, o parte din datoriile cu dobândă mare pe care Musk le-a postat pe Twitter ar putea fi înlocuite cu noi împrumuturi în marjă susținute de Tesla.

Maley a adăugat că redeschiderea în China ar îmbunătăți sentimentul investitorilor, în timp ce există încă probleme cu vânzările.
În cuvintele sale, “Tesla ar putea cădea până la 150 de dolari înainte de a deveni atractivă pentru majoritatea investitorilor, între îngrijorările legate de Twitter și scăderea cererii”.

În precomerțul american, acțiunile Tesla au crescut cu 1,6%, la 170 de dolari, urcând marți alături de alte acțiuni din domeniul tehnologiei și al vehiculelor electrice, în condițiile în care China a relaxat o serie de restricții Covid Zero.

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Din cauza unei erori de software și a unor probleme la centurile de siguranță, Tesla recheamă în service aproximativ 81.000 de vehicule electrice în China, adică mai multe decât livrează în mod normal într-o lună de la fabrica sa din Shanghai.

Potrivit unui comunicat publicat vineri de Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței din China, producătorul american de vehicule electrice va rechema 10.127 de automobile Model 3 construite în China, pe lângă cele 70.434 de vehicule Model S, Model X și Model 3 importate.

Modelele Model 3 afectate au un sistem de reținere a centurii de siguranță defect, în timp ce modelele Model S și Model X afectate au nevoie de o actualizare de software over-the-air pentru a remedia un defect al sistemului de gestionare a bateriei care ar putea cauza o pierdere de energie.

Tesla a solicitat tuturor proprietarilor de Model 3 afectați să își returneze mașinile pentru o verificare și întreținere, dacă este necesar, îndemnând totodată șoferii să fie “precauți” pe șosea. 

Tesla și problemele sale din China
Livrările de luna trecută au scăzut la 71.704, de la un record de 83.135 în septembrie, ceea ce arată că producătorul american de vehicule electrice se luptă în China, cea mai mare piață auto din lume. Acest lucru evidențiază recenta reducere de preț a constructorului auto pentru a crește cererea.

În timp ce concurența dură din partea rivalilor interni, precum BYD Co. și vânzările inegale îi amenință obiectivele de expansiune în ceea ce este, de asemenea, cea mai mare piață de mașini electrice din lume, Tesla își revizuiește și strategia de marketing în China.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment