Aceste smartphone-uri ar putea fi primele telefoane Android exclusiv pe 64 de biti

Dă şi tu share articolului

Unele telefoane mobile Android, în special cele care nu permit aplicații pe 32 de biți, ar putea fi primele dispozitive Android numai pe 64 de biți.

Pentru ca, în cele din urmă, Android să devină o platformă exclusiv pe 64 de biți, Google și partenerii săi au lucrat la acest proiect și se pare că Google începe acest demers cu smartphone-urile Pixel 7.

Primele smartphone-uri Android exclusiv pe 64 de biți ar putea fi smartphone-urile Pixel 7 de la Google, potrivit utilizatorului Reddit Mishaal Rahman, editor la Esper.

Aceasta a venit după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că nu au putut să încarce unele aplicații pe noile smartphone-uri Pixel 7.
Un autor de la XDA-Developers a fost rugat de editorul respectiv să încarce lateral un joc care este compatibil doar cu arhitectura pe 32 de biți.

Sistemul l-a informat pe acel creator că jocul este incompatibil cu smartphone-ul pe 64 de biți.
Mesajul identic s-a afișat atunci când unii membri ai personalului Android Authority au încercat același lucru pe un Pixel 7 Pro.

Pe Galaxy S22 Ultra, același joc poate fi instalat.
Rahman susține că, deși bibliotecile de sistem pe 32 de biți sunt încă prezente în Android 13 pentru Pixel 7, aplicațiile pe 32 de biți nu pot fi utilizate.

Această evoluție este intrigantă, deoarece procesorul Tensor G2 al smartphone-ului Pixel 7 are încă nuclee care gestionează operațiuni pe 32 de biți.
În schimb, cipurile ARM recent dezvăluite, care vor fi lansate anul viitor, nu permit operațiuni pe 32 de biți.

Totuși, pentru marea majoritate a persoanelor care folosesc smartphone-uri Android, acest lucru nu va fi o problemă.
Pentru că Google a ordonat ca toate actualizările și noile versiuni ale aplicațiilor să includă versiuni pe 64 de biți, pe lângă cele pe 32 de biți, începând din 2019.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment