Unde se plătesc amenzile de circulație?

Dă şi tu share articolului

Primirea unei amenzi de circulație reprezintă un eveniment nedorit. Dar majoritaetea șoferilor din România se lovesc la un moment dat de astfel de probleme. Din această cauză, este vital ca orice persoană care conduce un autoturism să cunoască cele mai noi precizări legale cu privire la amenzile rutiere, să știe când să le plătească pentru a obține reducerea la jumătate și unde poate să achite sumele datorate.

Iata că a venit momentul să dicutăm și despre plata amenzilor de circulație. Foarte multă lume care conduce caută răspunsul la această întrebare pe internet. A venit momentul să vedem împreună unde se pot plăti aceste amenzi de circulație.

Precizări legale cu privire la plata amenzilor de circulație

Precizările legale cu privire la plata amenzilor de circulație s-au modificat destul de mult în ultimii ani și, din acest motiv, este bine ca fiecare șofer să se pună la punct cu legislația în domeniu.

Exemple în acest sens sunt interzicerea plății amenzii direct către agentul de poliție constatator. Acest lucru putând fi considerat o încercare de mituire, și prelungirea duratei în care se poate plăti doar jumătate din cuantumul amenzii, de la 48 de ore, cum era până în 2020, la 15 zile de la primirea procesului-verbal constatator, așa cum prevede noua lege.

O altă precizare importantă este că neplata amenzii de circulație în termenul prevăzut de lege poate duce la executarea silită din partea instituțiilor statului.

Unde se platesc amenzile de circulatie?

Legea rutieră stipuleaza de asemenea, unde pot fi plătite amenzile și în cât timp se poate face acest lucru. Dacă în trecut plata era destul de dificil de realizat și era consumatoare de timp prin statul la cozile imense de la trezoreria statului. În prezent există multiple modalitati de plata prin care cei care trebuie să plătească amenda pot să o facă fără efort.

Exista 3 modalitaeti de plata ale amenzilor de circulatie

  1. Plata cash a sumelor de bani se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, indiferent de locul în care a fost luată amenda sau la Direcțiile de taxe și impozite locale;
  2. Tot cu plata in numerar (cash) se poate face la ghișeele Poștei Române de pe tot teritoriul țării;
  3. Pentru a scăpa de cozile de la ghișee amenzile de circulație se pot plăti și pe ghiseul.ro la această adresă https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi. Sau prin intermediul aplicațiilor bancare ale băncilor tot mai diverse. Accesul pe platforma aceasta este facil, fiind necesară crearea unui cont prin folosirea informațiilor de pe cartea de identitate și prin introducerea unui card bancar valid, emis de o bancă din România.

În cât timp se plătește amenda de circulație?

Legea prevede un termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal constatator, în care amenda poate fi plătită la 50% din cuantumul ei.

Cine plătește amenda în cazul în care flota de mașini a unei firme este sub managementul unei companii specializate?

Dacă un șofer care conduce o mașină de firmă luată în leasing operațional primește o amendă, achitarea acesteia cade în sarcina respectivului conducător auto.

Dați și voi un share și un like!

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment