Review Ssangyong Korando preturi, motorizari, pareri

Dă şi tu share articolului

Introducere

Ssangyong Korando este un SUV compact produs de compania sud-coreeană Ssangyong Motor. Modelul a fost lansat inițial în 1983, iar în 2010 a fost reînnoit complet, devenind un SUV modern, cu dotări de top și o tehnologie avansată. În prezent, Ssangyong Korando este disponibil pe piața auto în două generații: Korando C (2010-2019) și Korando J (2019-prezent). În acest articol de blog, vom analiza în detaliu cele mai importante aspecte ale modelului Ssangyong Korando, inclusiv designul exterior și interior, preturile, motorizările disponibile, siguranța și, în cele din urmă, vom trage concluzii despre acest SUV compact.

Design exterior

Ssangyong Korando impresionează cu un design exterior atractiv, modern și sportiv. Aspectul frontal al mașinii este dominat de o grilă hexagonală mare, care îi conferă un aspect robust și puternic. Farurile LED și spoilerul frontal completează această imagine puternică și agresivă. Pe lateral, Korando are o siluetă aerodinamică și dinamică, cu o linie de șold care urcă treptat către partea posterioară a mașinii. Modelul dispune de jante din aliaj ușor, cu diametre variind între 16 și 19 inch. Partea posterioară a mașinii impresionează cu un stop de frână cu LED-uri, o bandă cromată care se întinde de la un far la altul și un difuzor cromat.

Designul exterior al Ssangyong Korando a fost gândit pentru a combina eleganța și forța. Cu un aspect modern și dinamic, acest SUV compact este perfect pentru cei care caută o mașină practică și stilată.

Partea frontală a Korando-ului este impresionantă, având o grilă proeminentă cu margini cromate și faruri înguste și alungite, care îi conferă un aspect agresiv și sportiv. Designul spoiler-ului frontal îi oferă o linie agresivă și aerodinamică, care îi conferă o prezență impresionantă pe șosea. De asemenea, farurile LED, care vin standard pe anumite modele, îi oferă un aspect modern și tehnologic.

Linia mașinii este bine definită, cu un profil lateral bine conturat, care îi conferă o atitudine dinamică și sportivă. Portierele și elementele decorative, precum jantele de aliaj ușor, vin să îmbunătățească și mai mult designul exterior al Korando-ului. Modelul poate fi personalizat cu opțiuni de culori diferite, cu finisaje lucioase și mate.

Partea din spate a mașinii continuă să impresioneze cu un design elegant și modern. Stopurile trapezoidale mari și alungite, care acoperă o parte din lateralul mașinii, îi oferă un aspect unic și distinctiv. În plus, eleronul subtil și difuzorul central cu design sportiv vin să îmbunătățească designul exterior al mașinii.

Design interior

La fel de impresionant ca designul exterior, interiorul Ssangyong Korando este spațios, confortabil și bine echipat. Mașina oferă suficient spațiu pentru picioare și genunchi, precum și pentru cap, ceea ce o face ideală pentru călătorii lungi. Scaunele sunt confortabile și oferă o susținere excelentă pentru spate. Plafonul panoramic oferă o lumină naturală frumoasă și o senzație de spațiu. Sistemul de divertisment și navigație este ușor de utilizat și are un ecran tactil generos de 10,25 inci, care afișează informații importante despre mașină, inclusiv sistemele de climatizare, conectivitate și multimedia. În plus, mașina dispune de un port USB, un sistem audio premium și un sistem de sunet premium.

Preturi Ssangyong Korando

Ssangyong Korando este disponibil în România în trei variante de echipare: Line, Premium și Platinum. Prețurile încep de la aproximativ 22.000 de euro pentru versiunea de bază, iar pentru varianta de top, prețul ajunge la aproximativ 29.000 de euro. În general, Ssangyong Korando este o opțiune foarte accesibilă, având în vedere dotările și tehnologia avansată de care beneficiază. În plus, Ssangyong oferă o garanție de 5 ani sau 100.000 km pentru Korando, ceea ce îi conferă un avantaj în fața altor SUV-uri din aceeași categorie de preț.

Motorizari

Ssangyong Korando este disponibil cu trei opțiuni de motorizare: două motoare pe benzină și unul diesel. Primul motor pe benzină este un motor turbo de 1,5 litri, care dezvoltă 163 CP și un cuplu maxim de 280 Nm. Acest motor este disponibil cu o transmisie manuală în 6 trepte sau cu o transmisie automată în 7 trepte. Al doilea motor pe benzină este un motor turbo de 1,2 litri, care dezvoltă 163 CP și un cuplu maxim de 280 Nm. Acest motor este disponibil doar cu o transmisie automată în 7 trepte.

Motorul diesel este un motor turbo de 1,6 litri, care dezvoltă 136 CP și un cuplu maxim de 320 Nm. Acest motor este disponibil doar cu o transmisie manuală în 6 trepte. Toate aceste motoare sunt echipate cu sistemul Stop&Start, care reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2.

Siguranta

Ssangyong Korando dispune de o gamă largă de sisteme de siguranță și asistență la conducere, care îi conferă o protecție excelentă pentru pasageri și pietoni. Mașina dispune de sistemul de frânare automată de urgență, sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de avertizare a depășirii benzii de rulare, sistemul de asistență la pornirea din rampă și sistemul de control electronic al stabilității și tracțiunii. În plus, Korando a primit o notă de 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP, ceea ce îi conferă un avantaj în fața altor SUV-uri compacte.

Tinuta de drum

Tinuta de drum este un aspect foarte important într-o mașină și poate fi un factor decisiv în alegerea unui SUV compact precum Ssangyong Korando. Această mașină impresionează prin manevrabilitatea sa, oferind un echilibru excelent între confort și performanță.

Sistemul de suspensie al Korando-ului este bine gândit, oferind o experiență de conducere plăcută și sigură. E drept, nu putem compara cu o mașină premium, dar pentru prețul său este ok. Suspensia este ajustată pentru a reduce zgomotul și vibrațiile în timpul condusului, ceea ce face că mașina să fie mai confortabilă pe drumuri denivelate. În plus, sistemul de direcție asistată este precis și ușor de manevrat, oferind șoferului control total asupra mașinii.

Korando este disponibil și cu tracțiune integrală, ceea ce îi conferă o aderență mai bună pe drumuri accidentate sau în condiții de vreme nefavorabilă. Acest sistem de tracțiune integrală, împreună cu suspensia bine gândită și direcția precisă, fac din Korando un SUV compact excelent pentru condusul pe orice tip de drum.

De asemenea, motorul puternic și eficient al Korando-ului face ca accelerarea și depășirea să fie rapide și fără efort. Disponibil într-o varietate de opțiuni de motorizare, Korando-ul poate fi ales cu un motor pe benzină sau diesel, cu putere de până la 163 CP, în funcție de model și specificații.

Tehnologii

Ssangyong Korando este echipat cu o gamă largă de tehnologii avansate, care îi conferă o experiență de conducere plăcută și confortabilă. Mașina dispune de un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch, care include funcții de navigație, Bluetooth, conectivitate smartphone prin Apple CarPlay și Android Auto, și sistem audio de înaltă calitate. În plus, Korando dispune de sistemul de acces fără cheie și de pornire cu buton, care permite o deschidere și o pornire ușoară a mașinii.

Ssangyong a echipat Korando cu o gamă largă de senzori și camere, care îi conferă o performanță excelentă în funcție de condițiile de conducere. Mașina dispune de sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri, care asigură o presiune optimă a pneurilor pentru o performanță optimă a mașinii. De asemenea, Korando dispune de un sistem de asistență la parcare, care include senzori de parcare și o cameră de marșarier, care facilitează parcarea în spații strâmte.

Ssangyong Korando este echipat și cu o gamă largă de funcții de confort și commoditate, care îi conferă o experiență de conducere plăcută și relaxantă. Mașina dispune de un sistem de climatizare automată, care permite reglarea temperaturii și a debitului de aer în funcție de preferințele pasagerilor. De asemenea, Korando dispune de scaune încălzite și ventilate, care conferă un confort excelent în funcție de condițiile meteorologice.

Concluzii

Ssangyong Korando este un SUV compact foarte atrăgător, care impresionează cu un design modern și sportiv, cu un interior spațios și confortabil și cu o gamă largă de dotări tehnologice și de siguranță. Mașina este disponibilă în trei variante de echipare și cu trei opțiuni de motorizare, ceea ce îi conferă o flexibilitate excelentă în funcție de necesitățile fiecărui client. În plus, prețurile sunt foarte accesibile, iar garanția de 5 ani sau 100.000 km este un avantaj important în fața altor SUV-uri din aceeași categorie de preț. În concluzie, Ssangyong Korando este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV compact modern, bine echipat și sigur, la un preț accesibil.

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment