De ceva vreme, eMAG pune la dispoziția clienților săi propriile servicii financiare; mă refer aici la funcția “Portofelul meu”.
Pentru cei care nu știu, eMAG și PayU, o afacere deținută de Naspers, oferă în prezent o opțiune de credit de până la 4.000 de lei. Achizițiile pot fi achitate integral pe o perioadă de 30 de zile sau în patru rate fără dobândă. Cu excepția unui comision de 0,5% din prețul de achiziție, care se plătește odată cu prima rată în cazul plății în rate (până la 4000 de lei, comisionul perceput este de 20 de lei), nu există dobândă în niciunul dintre cele două scenarii.
eMAG și PayU intenționează să majoreze limitele de credit la 8.000-12.000 de lei pentru acest portofel personal și să crească numărul de rate de la 4 la 12.
Acestea vor fi în continuare fără dobândă, dar produsul propriu al eMAG ne-ar putea permite, într-un viitor nu foarte îndepărtat, să facem cumpărături sub forma tradițională de credit cu dobândă. HeyBlu IFN SA, o nouă instituție financiară nebancară, a fost introdusă de către retailer. Aceasta va colabora cu eMAG și PayU pentru a finanța achizițiile online ale clienților.
“HeyBlu este rezultatul unei colaborări între eMAG și PayU, care este administrat de Prosus. Scopul nostru este de a le oferi clienților noștri opțiuni de finanțare flexibile și transparente, astfel încât aceștia să poată profita de avantajele cumpărăturilor online și să își gestioneze mai eficient bugetul familiei. Imediat ce pregătirile vor fi finalizate, vom anunța mai multe detalii despre această relație, au declarat pentru Profit.ro, directori eMAG.
Am putea vedea oportunități de creditare pentru sume mai mari, cu rate de până la 60 de luni, dacă luăm în considerare modul în care funcționează un IFN tipic. Dobânzile sunt “frumușele” în aceste situații, dar nu este clar care este planul de acțiune al eMAG.
tradus cu ajutorul ediției gratuite a www.DeepL.com/Translator