Cum își înmulțesc românii banii, în plină criză: au curaj să facă asta, bravo lor

Dă şi tu share articolului

În prezent, ne confruntăm cu o criză mondială a inflației și toate economiile noastre riscă să se devalorizeze dacă nu suntem motivați să ne plasăm banii în instrumente financiare care vor genera randamente peste rata inflației.

Din fericire, în ciuda avansurilor minore recente sau chiar a pierderilor, oamenii încă mai au curajul să investească pe piețele financiare.

Apetitul pentru investiții este încă robust, iar persoanele fizice sunt mai conștiente ca niciodată de valoarea practicării unei gestionări responsabile a banilor.
Aceasta presupune să pună bani deoparte, să renunțe la păstrarea banilor, să investească și, în cele din urmă, să genereze venituri pasive, protejându-și în același timp banii de depreciere.
Este posibil ca problemele actuale să ne fi costat scump, deoarece ne-au luat prin surprindere, dar se pare că ne-am învățat lecția.

Majoritatea investitorilor individuali nu sunt îngrijorați de căderile de pe piețele financiare care au început acum mai bine de un an, potrivit celui mai recent sondaj Retail Investor Beat, realizat de platforma de investiții sociale eToro.

Asta e „rețeta banilor” pentru mulți români

Întrebați cum le-a afectat piața bear market sentimentele, 60% dintre respondenți au indicat că sunt încrezători sau neutri (72% în România), în timp ce restul respondenților au susținut că dorința lor de a investi a scăzut ușor.

“Ar putea părea ciudat că, după cel mai prost an pentru piețe din ultima generație, două treimi dintre investitorii de retail se simt neutri sau chiar mai optimiști.
Dar majoritatea investitorilor iau în considerare anii și deceniile.
Sfârșitul anului 2022 a oferit o oportunitate pentru persoanele cu orizonturi de timp mai lungi de a achiziționa afaceri la evaluări mai mari, sporind perspectiva de randamente pe termen lung “a declarat Ben Laidler, strategul piețelor globale de la eToro, Ben Laidler.

Putem afla mai multe despre ce cred investitorii individuali la nivel global din sondaj.
Conform cercetării noastre, 69% dintre investitorii individuali au încredere în portofoliile lor, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai bune semne la nivel național.

“Investitorii români și-au mărit deținerile de numerar la sfârșitul anului, poate pentru a profita de câștigurile obținute în urma revenirilor de pe piața bear market de la minimele din octombrie 2022.

Ei par să fie conștienți de faptul că majoritatea experților se așteaptă cel puțin la o recesiune globală minoră, iar mulți se poziționează în consecință.
În plus, în cel mai recent trimestru a existat o goană considerabilă pentru numerar, datorită faptului că băncile continuă să ofere clienților dobânzi mai bune, chiar dacă acestea cresc încet, iar investitorii pun deoparte niște bani pentru oportunitățile de piață care se vor prezenta în viitor”, a declarat analistul de piață eToro România, Bogdan Maioreanu, de la eToro Market Analyst, Bogdan Maioreanu

Dă şi tu share articolului

Te-ar mai putea interesa

Leave a Comment